پشت صحنه شنبه تا سه شنبه از ساعت 21:00 به مدت 55 دقیقه

نگاه ما به فرهنگ، نگاهی دست دومی است+فایل صوتی

عضو كمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: نگاه ما به فرهنگ، نگاهی دست دومی است. در حالی كه اصلاح فرهنگ یعنی اصلاح اقتصاد، سیاست، اجتماع، روش‌ها و هنجارها.

1400/03/11
|
11:21
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، بیژن نوباوه، عضو كمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، در گفتگوی تلفنی با برنامه صحنه 9 خرداد درباره جایگاه فرهنگ و توسعه فرهنگی در برنامه كاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری بود؛ به مصطفی امامی مجری این برنامه گفت: این مظلومیت فرهنگ است و در هر برهه‌ای هم با آن مواجه بودیم. شاید بسیاری از افراد فرهنگ را دست دومی می بینند، این در بین كاندیداها، در خودِ مجلس، دولت، بودجه‌بندی، نگاه مردم و در سبد اقتصادی مردم است. شما حاضرید یك پیتزای 40-50 هزارتومانی بخرید اما اگر یك كتاب 50 هزار تومانی برای بچه‌ بخرید، هزار غر می‌زنید. این‌ها مشكل ما است.

وی ادامه داد: نگاه ما به فرهنگ، واقعاً نگاهی دست دومی است. در حالی كه اصلاح فرهنگ یعنی اصلاح اقتصاد، سیاست، اجتماع، روش‌ها و هنجارها. بحث‌های مربوط به فرهنگ یك مقدار دیربازده و میان مدت است و كمتر فردی پیدا می‌شود كه بیاید مسئله روز مردم كه اقتصاد است را رها كند و به فرهنگ بپردازد. البته این بار قضاوت كردن خیلی زود است. چون در طراحی برنامه‌هایی كه من اطلاع دارم و صورت گرفته به زودی مباحث فرهنگی و مباحث مربوط به جوانان و مسائل مختلف در زمینه های مختلف سیاسی، اجتماعی و اقتصادی حتماً مطرح خواهد شد و به عنوان یك آیتم مهمی است كه كاندیداها باید در مورد آن ارائه نظر كنند. واقعیت این است كه هر كسی در هر زمینه خودش را صاحب نظر می داند یا ارائه برنامه می كند ولی وقتی به فرهنگ می‌رسد دچار وقفه‌ می شود. این وقفه همان مشكلاتی است كه ما با آن در همه فضا‌ها و شرایط مواجه هستیم. البته من فكر می كنم با شناختی كه از بعضی از این عزیزان دارم، این‌ها به زودی وارد این معركه می‎شوند و درباره فرهنگ نیز مباحثی را شاهد خواهیم بود.

مصطفی امامی به توجه مقام معظم رهبری به فرهنگ و هنر اشاره كرد و نوباوه در این باره گفت: اگر كسی اهل كتاب نباشد، آدم فكوری نیست. این اصلی است كه ما باید بپذیریم. زمانی تفكر در حوزه های مختلف خودش را نشان می‌دهد كه شما اهل مطالعه باشید. همان‌طور كه شما اشاره كردید رهبر معظم انقلاب وقتی با یك سینماگر می‌نشیند به همان میزان اطلاعات دارد، وقتی با شعرا می‌نشیند اطلاعات دارند، درباره هنر اطلاعات دارند.

وی افزود: من سالهای سال در خدمت آقا و خبرنگار ویژه ایشان بودم. از وقتی در نمایشگاه راه می رفتیم، من خاطرات بسیار متنوعی دارم. یك بار با نادر ابراهیمی كه استاد ادبیات ما بودند، در غرفه صحبت می‌كردیم كه وقتی كه آقا نزدیك می‌شدند او گفت كه الان صبر كن، آقا می‌آیند و می‌گویند آقای ابراهیمی آن قولی كه دادید، چه شد؟ من اول فكر كردم كه او همینطور یك چیز می گوید و آرزویش است. وقتی كه آقا به آن‌جا رسیدند، بلافاصله همان حرفی كه نادر ابراهیمی زده بود را پرسیدند كه آقای ابراهیمی ما پارسال خدمت شما رسیدیم، قول چند كتاب را دادید. اصلا من باورم نشد كه اآقا اینقدر حضور ذهن دارد. من از ایشان پرسیدم كه شما این كتاب‌هایی كه می‌خرید همه را می‌خوانید؟ ایشان بسیار زیبا جواب دادند و گفتند كه نمی شود كه شب من و خانواده ام سر بر بالین بگذاریم و كتاب نخوانده باشیم. نتیجه این رفتار؛ رهبری است كه در همه حوزه‌ها حرفش مقبولیت دارد، چرا كه مطالعه می‌كنند.

عضو كمیسیون فرهنگی مجلس عنوان كرد: ما افراد شاخص در رشته‌های ادبیات و ... داریم كه وقتی حرف میزنند، شما حرف‌شان را یك منبع و شاخصی برای مراجعه می بینید. نشان می دهد كه مطالعه در زندگی و شكل گیری شخصیت افراد در هرجا كه می‌خواهند باشند، چگونه است. بالاترین مقام اجرایی در كشور رئیس جمهور است. رهبری وظایف خاص خودشان را دارند. واقعا حوزه ریاست جمهوری مهمترین بحثش این است كه شما مطلع باشید و این بسیار مهم است. اما وقتی كه می بینم بعضی از این‌ها عمق‌شان كم است و اظهاراتشان را نسبت به بعضی از مسائل به صورت علمی، قانع كننده و مردم پسند، بیان نمی‌كنند، واقعا متاثر می‌شوم. فكر نمی‌كنم آدمی كه در این حد باشد به درد جامعه بخورد.

وی اضافه كرد: همه مسائل همین است. شما اگر شمه‌ای از این مسائل را ندانید، نباید به خودتان اجازه دهید كه وارد این جرگه شوید. به شما قول می‌دهم كه با شناختی كه دارم در چند روز آینده، مردم اطلاعات جدیدی از افرادی كه تصورشان را می كردند، به دست خواهند آورد، افرادی كه برنامه دارند و برنامه شان هم فقط این نیست كه شعار دهند، باید ارائه كنند.

نوباوه اظهار كرد: من امیدوار هستم. 42 سال از انقلاب ما گذشته است، یعنی 40 انتخابات برگزار كردیم. آنچه توقع می‌رود، بلوغ فكری است. من خبرنگار بودم و هستم. شاید من 10تا12 سال در كشورهای دیگر بودم و شاید انتخابات ریاست جمهوری 5 تا6 كشور مهم را دیده‌ام. باور كنید كه كمتر كشوری را مانند مردم خودمان آگاه دیدم. الان مردم ما باید به این بلوغ رسیده باشند كه بحث های پوپولیستی و تبلیغاتی كه واقعاً امكانپذیر نیست را بیرون بریزند. مردم خیلی خوب شناخت دارند و نگاهشان جامع است. وقتی از من اطلاعاتی درباره كارم می پرسید، من باید بتواند به شما آمار و ارقام ارائه بدهم.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
پشت صحنه