بازیگر پیشكسوت سینما و تلویزیون با انتقاد از عملكرد شورای شهر گفت: كسی كه وزیر و وكیل بوده، به شورای شهر میرود. نمیدانم چرا همه می آیند ولی مثلا در مورد خیلی از مسایل هنوز ندیدهایم كاری كنند. آنجا هم یك بنگاه سیاسی اقتصادی است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، احمد نجفی، بازیگر پیشكسوت سینما و تلویزیون در گفتگوی تلفنی با مصطفی امامی مجری برنامه صحنه درباره اولویت فرهنگ در برنامههای رئیس جمهور آینده بیان كرد: یكی از بخشهای مهم توسعه انسانی در هر كشوری بحث فرهنگ است و متاسفانه هنوز چیزی در برنامه كاندیداها در اینباره نشنیدهایم و فقط برنامهها اقتصادی آنها مطرح است. نمی دانم اقتصاد بدون پا گرفتن فرهنگ در یك جامعه، چه طور میخواهد خودش را نگه دارد؟ نه اینكه اقتصاد موضوع مهمی نیست، بسیار مهم است. مردم گرفتار هستند ولی بحث فرهنگ و هنر نیز انشاءالله میان كاندیداها به راه بیفتد و فضایی درست شود كه بعد از انتخاب شدن به آن عمل كنند.
وی ادامه داد: این است كه فرهنگدر كشور ما چندان برای مسئولین جا نیفتاده است. اولویت كسانی كه در كار فرهنگی و در همه رشته های فرهنگی هستند، فرهنگ و هنر است. امیدوارم این بحث فرهنگ را جدی بگیرند و جدی عمل كنند. تنها راهش هم این است كه یك شورای فرهنگی هنری عالی زیر نظر رییس جمهور درست شود تا تمام این چیزها به وسیله آدمهایی كه سابقه و تجربه دارند، به جزئیات هم برسد و انشاءالله این قضیه همراه خواهد افتاد.
نجفی در بخش دیگری از اظهاراتش درباره حضور هنرمندان در عرصه های مختلف سیاسی اجتماعی عنوان كرد: بالاخره آنها هم بخشی از این جامعه هستند. آنها هم به شدت گرفتار وضعیت اقتصادی هستند. كاری به چند نفری كه می شناسید و می شناسم ندارم، من عمومیت این قضیه فرهنگ را می بینم و این است كه جامعه از این بحث فرهنگی استفاده خواهد كرد. تاثیر مشكلات و معضلات فرهنگی جامعه و راهكارهای اساسی برای آن چیست؟ حالا میبینیم كه كدامشان بالاخره به صرافت میافتد كه بهجای كارهای اینگونه كمی به فرهنگ و هنر برسد.
وی افزود: كسانی را سركار بیاورند كه حداقل دلسوز هستند و مشكلات را بپذیرند. ما الان سینما و تئاترمان تمام شده است. آن هم به وسیله عدهای كه متاسفانه از رشد و توسعه انسانی در ایران خبری ندارند و فقط می خواهند كارهای اقتصادی كنند. حالا چه پولهای آنچنانی كه در این كار می آید، چه نگاه سادهلوحانه كه به قضیه فرهنگ می شود و... . متاسفانه جامعه ، درگیر مسائل فرهنگی است. كارهای فرهنگی می تواند خیلی بیشتر از آنچه كه فكر می كنند، تاثیرگذار باشد. اقتصاد اگر درست شود و راه بیفتد و همه چیز سر جایش باشد، كار انچنان مهمی نیست و مدیریت میخواهد. كار فرهنگی خیلی چیزها میخواهد، باورش، نتیجهاش و اثرش در جامعه، تاثیرگذاری روی مردم و.... . بالاخره جامعه فرهنگی، وظایفی دارد كه این وظایف باید روشن شود باید وقتی خوب است، حمایت شود. الان 80 درصد بچه های كار فرهنگی در وضعیت بد اقتصادی هستند. مگر میشود كه آنها در این شرایط بتوانند كار كنند، ابداع و تفكر كنند. این بحث باید مباحث اصلی كاندیداها باشد.
نجفی درباره حضور هنرمندان در عرصه اجرایی گفت: هر كار فرهنگی مثبت، تاثیر بسزایی در جامعه دارد. فقط بلیتفروشی و راه انداختن چند فضا و تشكیلات مجازی و... نیست، كارهایی كه می كنند و بیشتر به نظرم پولها از جایی می آید كه نباید بیاید. اگر نباشد، جامعه چطور به خود نگاه میكند؟ چطور خودش را قضاوت می كند؟ حتماً باید باشد و دست اندركاران حتما باید در شوراها باشند و مشاوره بدهند، حتماً باید توصیه های خودشان را بدهند. ما معضل بزرگی در جامعه تئاتر و سینمای خودمان داریم. حداقل بالای 500 تا 700 سینما میخواهیم. شهرستان هایی هستند كه سینما ندارند و به تبع آن سالن تئاتر هم ندارند یا اگر دارند بسیار فقیرانه است. در حالی كه اینها باید حمایت شوند. بنابراین چارهای نیست كه باید این نگاه اقتصادی به سینما و فرهنگی و تاثیرگذاری آن جدی گرفته شود. چرا باید یك شهرستانی یك سالن سینما نداشته باشد. من جاهایی رفتم كه خدا شاهد است اشكم در آمده كه جوانهای آنها را بیكار نشستند، نه جایی دارند بروند، نه هنری میبینند، نه تئاتری می بینند. در حالی كه در شهرستانها پر از استعداد است.
در بخش دیگری از این گفتگو، مصطفی امامی به انتخابات شورای شهر و انتخاب درست مردم اشاره كرد و نجفی گفت: این كجا به دست می آید، آیا به غیر از ارتقای فرهنگی در شهرها كه مردم تشخیص درست بدهند، است؟ به غیر از شورای شهر كه خودشان را فقط چهار ساختمان و آسفالت و آجر نبینند؟ این نشانه ضعف دیدگاههای این آقایان و خانم ها میتواند باشد. شهرهای ما حتی هویت شهری ندارند. یعنی مثلا یك جایی در جنوب شرقی ایران یا یك جا در بهترین جای شمال غربی ایران و تهران، دو نگاه متضاد است. چه دلیلی دارد كه تهران یك عده صاحب سینما باشند و یك عده سینما رو داشته باشند و این حق در تمام شهرهایی كه سینما و تئاتر ندارند، نیست. كارهای دیگر هنری نیز رشد نكرده و یا پوشش نمیدهند. فرهنگ مهمترین بخش آبروی یك مسئول است.
وی اضافه كرد: مردم توقع شان این است كه وقتی كاندیدایشان یك چیزی میگوید و وعدهای میدهد، انجام دهد. هر روز كه نمیتوانند به اداره ارشاد در شهرستان یا به وزارتخانه در تهران بروند. هر روز كه نمیتوانند این كار را كنند. اینها برای چه آمدند این حرفها را میزند؟ اینها میآید این حرفها را میزنند كه اجرا كنند. نمی شود یك نفر از آن طرف دنیا از یك كار و تخصص دیگر بیاوریم و بالای سر سینما بگذاریم. باید پایش را به زمین بزند، ضعفها را در شهرش ببیند، بسنجد و در جوانها امید ایجادكند.
نجفی كه در دوره های انتخابات شورای اسلامی شهر تهران كاندیدا شده و انصراف داده بود، گفت: من میخواستم تكلیف وضعیت سینماهای متروكه و خرابه ای كه به انبار گندم و جو تبدیل شده بود را روشن كنیم. بعد دیدم كسانی كه میآید اصلا مسئلهشان این نیست. من باید بنشینم، چوب این ها را بخورم و بد و بیراه هم بشنوم. دیدم كه حریف پولهای تبلیغاتی نیستم، فهمیدم كار ما نیست. كار سیاسیون حرفهای است. كسی كه وزیر و وكیل بوده، به شورای شهر میرود. نمیدانم چرا همه می آیند ولی مثلا در مورد خیلی از مسایل هنوز ندیدهایم كاری كنند. فهمیدم كه آنجا هم یك بنگاه سیاسی اقتصادی است و من به تنهایی هیچ كاری نمی توانم بكنم.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.