وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تاكید بر اهمیت نقش فرهنگ در ارتقاء جامعه گفت: دولت سیزدهم باید به اسناد بالادستی به ویژه نقشه مهندسی فرهنگی كشور توجه كند.
به گزارش سیدمحمد حسینی، وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتگوی تلفنی با آوید بزرگی مجری پشت صحنه درباره تدابیر دولت آینده در زمینههای مختلف فرهنگی بیان كرد: هر مقدار كه در فرهنگ سرمایهگذاری كنیم، آثار و تبعات اقتصادی، امنیتی و سیاسی برای كشور خواهد داشت. یعنی این طور نیست كه ما فكر كنیم اگر در این زمینه بودجههای فرهنگی را افزایش دهیم و به محصولات فرهنگی كمك كنیم، باعث می شود كه مشكلات اقتصادی ایجاد شود. نه، اصلاً كل اعتبارات فرهنگ الآن به یك درصد هم نمیرسد و خیلی ناچیز است. اگر ما میخواهیم مشكلات اقتصادی حل شود؛ اگر می خواهیم فرهنگ كار و تلاش در جامعه رونق پیدا كند؛ اگر ارزشهای اسلامی در جامعه حاكم شود خیلی از مشكلات اقتصادی حل می شود.
وی ادامه داد: اگر همگان به فكر منافع شخصیشان نباشند، دیگران را هم ببینند و آنها را در اموال خود شریك بدانند، خیلی از مشكلات حل میشود و بسیاری از آسیب های اجتماعی كه ما باید الآن برایش هزینه كنیم، برای اعتیاد، حاشیهنشینی، طلاق و... اینها ضررهای سنگینی به جامعه می زند. اما ما پیشگیری نمیكنیم، كار فرهنگی نمیكنیم،كار هنری كه اخلاق جامعه را متاثر میكند انجام نمیدهیم. بعد باید چندین برابر هزینه كنیم. از این جهت ما بحث های اقتصاد برایمان مهم است و حتماً هم باید اولویت داشته باشد. اما فرهنگ هم روح حاكم بر جامعه است و باید به مقوله فرهنگ بیش از این بها داده شود. علاوه بر حمایتهای مادی باید رفتار مدیران، مسئولان و دولتمردان به گونهای باشد كه خودش برای مردم درسآموز باشد نه اینكه منش و سلوك آنها به گونهای باشد كه مشكلات جامعه را افزایش دهد.
وی افزود: من فكر میكنم دولت سیزدهم باید به اسناد بالادستی به ویژه نقشه مهندسی فرهنگی كشور توجه كند. نگاهی كه رهبری در حوزه فرهنگ و هنر دارند كه یك نگاه جامع، عمیق، ژرف و در همه حوزههای فرهنگ است و حتما شرایط بهتری را در كشور مواجه خواهیم بود. همین فرهنگ مواسات كه در دوران كرونا ترویج شد، چقدر مشكل گشا بود و بار را از دوش مردم ضعیف و محروم برداشت وچه اقداماتی شد. باید این فرهنگ ایثار، گذشت و مساعدت در جامعه منتشر شود و گسترش پیدا كند كه این می تواند تبعات بسیار خوبی داشته باشد.
دكتر حسینی درباره خصوصی سازی در بحث فرهنگ و هنر عنوان كرد: ما اقتصاد را باید مردمی كنیم. فرهنگ باید مردمی باشد. نمیتوانیم توقع داشته باشیم كه اداره ارشاد در یك شهرستان یا اداره كل یا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سراسر كشور بیایند متصدی تولیدات فرهنگی شود. اگر هم اعتباراتی دارد باید ازفعالیت های فرهنگی حمایت و مراقبت كند. اما هر مقدار كه ما بتوانیم مردم را در این عرصه وارد كنیم و از ظرفیت آنان استفاده كنیم، موسسات فرهنگی را ترویج كنیم، می تواند بسیار كمك كند. اما بالاخره برای شروع كار دولت باید یك اهتمامی داشته باشد.
وی اضافه كرد: چطور وقتی یك كارخانه، یك مركز تولیدی و اقتصادی میخواهد راه اندازی شود، تسهیلات بانكی در نظر میگیرند و گاهی اوقات مبالغ هنگفتی به آنان میدهند. حالا اگر چهار جوان می خواهند مثلاً یك كار انیمیشن و هنری انجام دهند یا تولید فیلمی داشته باشند، ما مضایقه كنیم و بگوییم نه، ما در این روزها كمك نمیكنیم. بالاخره این هم یك نوع اقتصاد است، اقتصاد فرهنگ. یك عده زیادی در كشور از طریق فرهنگ و هنر می توانند امرار معاش كنند، هم یك شادابی و نشاط به جامعه بدهند و به هر حال زندگی گذران زندگی آنها باشد. از این جهت فكر میكنم كه اگر بخواهند میتوانند.
حسینی گفت: اگر نگاه رئیسجمهور و دولتمندا نگاه مثبتی باشد و درك درستی داشته باشند، به فرهنگ بها میدهند. سالهای پیش رهبری فرمودند: پیوست فرهنگی برای پروژه های بزرگ اقتصادی و كارهای عمرانی. ولی وقتی ما در پروژه پیوست فرهنگی نداریم، یك كاری انجام میدهیم و بعد تبعات آن را نادیده میگیریم، به فرهنگ جامعه ما آسیب می زند. چون نیازهای فرهنگی را تامین نمیكند. من فكر میكنم ان شاء الله در دولت آینده تحولی در حوزه فرهنگ و شرایط بهتری حاكم خواهد شد. چون در 8 سال گذشته آنگونه كه باید و شاید به فرهنگ و هنر بهای لازم داده نشده است.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.