رییس شورای شهر تهران درباره انتخاب علیرضا زاكانی به عنوان شهردار تهران گفت: ما وزیر امور خارجه یا وزیر كشور نمیخواستیم كه انتخاب كنیم، ما كسی را میخواستیم كه چكمه بپوشد و برای شهر خدمت كند و بتواند خدمتگزار واقعی مردم باشد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، مهدی چمران، رییس شورای شهر تهران در گفتگوی تلفنی با برنامه صحنه رادیو تهران به مصطفی امامی مجری این برنامه درباره اقدامات شورای شهر در راستای سیاهپوش شدن شهر تهران در دهه اول محرم گفت: امسال فرصت زیادی نداشتیم تا بستر را برای فضاسازی شهر تهران انجام دهیم به همین دلیل با همكاران در شهرداری تماس گرفتیم تا اتفاقات سال گذشته تكرار نشود و همانطور كه مشاهده می شود با حضور مردم و مسئولان؛ شهر، سیاهپوش و آماده عزاداری شد.
وی افزود: برنامه هیاتها كه چندسالی بود تعطیل شده بود مجدداً؛ در میدان امام حسین(ع) برپا شد.
مصطفی امامی در بخشی از این گفتگو اظهار داشت: شورای شهر نباید فضایی باشد كه در آن اتفاقات سیاسی رخ دهد، یعنی تصمیمات تخصصی برای شهرمان گرفته شود، در حوزههای مختلف، معماری، شهرسازی زیباسازی، مبلمان شهری و ... . اما طی سالیان گذشته و ادوار گذشته ما میبینیم كه این اتفاق سیاسی شده است، در شورای شهر جدید آیا میخواهید به این سمت حركت كنید كه تصمیمات سیاسی نگیرید یا این سیاسیكاری روال شده و دیگر نمیتوان از آن عبور كرد؟
چمران پاسخ داد: ما قطعا و یقینا این روال را اصلاح میكنیم. افراد دارای باورهای سیاسی برای خودشان و خارج از شورا هستند. مجموعه شورای شهر یك مجموعه تخصصی است و باید كار تخصصی خودش را در مسائل سیاسی كلان انجام دهد. فرض كنید آنچه را رهبری درباره آمریكا می فرماید یا آنچه در مورد منطقه میگذرد كه آن مسائل دیگری است و تصمیم گیری آن بر عهده شوراهای شهر نیست. اگر اعضای شورای شهر به دنبال كار سیاسی رفته و به آن مقوله ها بپردازند، از كار خودشان باز میمانند. كار تخصصی خودشان را در درجه اول انجام دهند.
مصطفی امامی به انتخاب اقای زاكانی به عنوان شهردار جدید تهران اشاره كرد و پرسید كه او با چه متر و معیاری غیر از فضای سیاسی انتخاب شده است؟
رییس شورای شهر تهران بیان كرد: انتخاب آقای زاكانی اصلاً سیاسی نیست. فسادستیزی، صراحت لهجه و بیان و عملكرد او در طول سالیان دراز، بررسیهای مختلفی در مجلس داشت، كارهای خوبی كه در مجلس انجام داد كه میدانیم و نیاز به ذكر آنها نیست، در مركز پژوهشهای مجلس، بسیج دانشجویی و در جاهای دیگری كه خدمت كردهاند، همه اینها سبب شد كه شخصیتی از ایشان ساخته شود كه اهل عمل و مرد كار باشد. اگر در زمینههای سیاسی قوی جلو رفت، دلیل این نیست كه به خاطر این قدرت بیایند و او را انتخاب كنند. ما وزیر امور خارجه یا وزیر كشور نمیخواستیم كه انتخاب كنیم، ما كسی را میخواستیم انتخاب كنیم كه چكمه بپوشد و برای شهر خدمت كند، درون مردم باشد و بتواند خدمتگزار واقعی مردم باشد.
مجری برنامه به شهرداری آقای قالیباف اشاره كرد كه شهر تهران در آن دوره مدرنتر شد.
چمران اظهار كرد: آقای قالیباف هم فردی كاملا سیاسی بود و چند بار برای سیاست جمهوری از همان شهرداری خیز برداشت. اصلاً قبل از شهرداری هم در سال 84 خیز برداشته بود ولی در شهرداری با آن دیدگاه سیاسی كار نمی كرد. دیدگاهش این بود كه شهر باید ساخته شود. خیلیها هم از او انتقاد میكردند كه چرا مسائل سیاسی و جناحی را رعایت نمی كند. ولی به هر حالت او كار خودش را می كرد. شورا هم كارها و عملیات خوب او را حمایت میكرد. انشاءالله كه آقای دكتر زاكانی هم با همین روحیه و با همین قدرت و توان بتوانند كارشان را انجام دهند.
امامی به تفاوت تجربه مدیریتی شهری میان قالیباف و زاكانی اشاره كرد كه قالیباف پیش از شهردار شدن در پلیس و نیروی انتظامی مسئولیت داشته كه منجر به تحولی عظیم شد؛ اظهار كرد: این سابقه مدیریتی در كارنامه آقای زاكانی دیده نمیشود كه امیدواریم اولین سنگ بنای آن با حمایت شورای شهر در شهرداری تهران اتفاق بیفتد و یك تحول بزرگ را ببینیم. میتوان آقای زاكانی را در رده مدیران جوان ببینیم كه انشاءالله بیایند و راه را باز كنند.
چمران گفت: همین طور است. ما هم این آرزو را داریم و البته فقط به آرزوكردن اكتفا نمیكنیم و به شدت با همه توان و تجربه ای كه وجود دارد و نیروهای خوبی كه ما سراغ داریم كمك می كنیم. افراد بسیار ارزنده ای برای شهردار شدن آمدند كه هر یك برای خودشان شهرداری بزرگ بودند، آقای دكتر حسینی، آقای دكتر جاوید، آقای دكتر پیرهادی و ... همه اینها میتوانستند یك شهردار خیلی خوب باشند كه حالا قرعه فال به نام آقای زاكانی افتاد و انشاءالله او بتواند به خوبی از عهده آن بربیاید.
مصطفی امامی درباره لیست اسامی اعضاء شورای شهر تهران و مشخصا خانم سلیمانی پرسید: مردم و رسانهها باید او را یك شخصیت حقیقی به عنوان خانم سلیمانی در نظر بگیرند یا باید بگویند كه او دختر سردار دلها حاج قاسم سلیمانی است؟ آیا این تفكیك باید انجام شود یا خیر؟ تكلیف رسانهها و مردم در این باره چیست؟
چمران عنوان كرد: من فكر نمیكنم كه اصولاً اسم سلیمانی و شهید سلیمانی از خانواده ایشان تفكیكپذیر باشد ولی همینجا بلافاصله هم میگویم كه همه چیز هم این نیست. یعنی آن جای خودش، آن احترام و صلابت و عشقی كه مردم خالصانه و از ته قلب نسبت به شهید سلیمانی داشتند و دارند، مردم دیدند كه در ونزوئلا، عراق، سوریه، لبنان و یمن چه كردند، آنها جای خودش را دارد. هیچگاه این حق زائل نمیشود. بله، كسی هم از خانواده ایشان همچنان در قلب مردم و ملت است.
وی ادامه داد: وقتی یك نفر كه وابسته به آن خانواده است و او هم یك انسان است، میخواهد تلاش و كار كند. او نمیتواند از همه حوادث كنار بنشیند، وارد عمل میشود و انشاءالله كه هم شهید و هم خداوند، همه ما و او را راهنمایی كنند كه از طریق حق هیچگاه منحرف نشویم و راه شهدا را دنبال كنیم.
وی در پایان یادآور شد: من مسئول نیستم. ما نماینده مردم هستیم. یك نفر هم در صفحه من نوشته بود كه كاش پُست نمیگرفت، من گفتم كه ما پُستی نگرفتیم و اصلاً شورا شغل به حساب نمیآید.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.