پارك پردیسان شنبه تا چهارشنبه از ساعت 22:00 به مدت 30 دقیقه

رادیو تهران

پارك پرديسان

خلق گونه‌های جانوری دورگه (هیبرید) در باغ وحش‌ها ممنوع است+فایل صوتی

معاون محیط‌زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: باغ وحش‌های كشور تحت نظارت هستند؛ و اجازه دو رگه كردن (هیبرید كردن) گونه‌های جانوری را ندارند.

1402/08/08
|
14:22
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، حسن اكبری معاون محیط‌زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط‌زیست در گفت و گو با «پارك پردیسان» درباره جمع‌آوری چهار باغ پرندگان و دو باغ وحش اظهار داشت: 25 باغ وحش و 18 باغ پرندگان دارای مجوز در كشور داریم؛ همچنین 34 مركز نگهداری حیاط وحشت كه این مراكز نسبت به باغ وحش و باغ پرندگان كوچكتر هستند.

وی افزود: در كشورمان باغ وحش‌ها كسب و كاری اقتصادی نیستند و توجیه اقتصادی ندارند. طی دو سال گذشته مانع توسعه باغ وحش‌ها و باغ پرندگان شدیم.

اكبری تصریح كرد: باغ وحش‌ها در دنیا كاركردهای متفاوتی دارند. مراكزی برای نگهداری از برخی ذخیره‌های ژنی هستند. در دنیا گونه‌های مختلی داریم كه در باغ وحش‌ها از انقراض نجات پیدا كردند.

معاون محیط‌زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط‌زیست تصریح كرد: امسال باغ وحش‌ها بر اساس 16 محور و 70 شاخص رتبه‌بندی شدند. متاسفانه در ارزیابی‌های اولیه وضعیت حدود 57 درصد باغ وحش‌ها، متوسط رو به بالا هستند و مابقی وضعیت خوبی ندارند. باغ وحش‌داران باید آموزش‌ داده شوند؛ امسال اولین نشست آموزشی باغ وحش‌داران و باغ پرندگان‌داران برگزار شد امیدواریم این نشست‌ها ادامه داشته باشد زیرا با این آموزش‌ها برخی مشكلات مدیریت باغ وحش‌ها رفع می‌شود.

وی با اشاره به اینكه در كل كشور 25 باغ وحش داریم گفت: خلق گونه‌های جانوری دو رگه(هیبرید) اقدام درستی نیست؛ باغ وحش‌ها تحت نظارت هستند و اجازه هیبرید كردن گونه‌های جانوری را ندارند.

اكبری تصریح كرد: ساخت باغ وحش‌های بزرگ و نگهداری بیش از اندازه گونه‌های جانوری لزوما برای بازدیدكنندگان جذابیتی نخواهد داشت و خوشایند نیست. در همه دنیا گونه‌های جانوری كمی در باغ وحش‌ها وجود دارند ولی شیوه نگهداری آنها اصولی است و راویان خوبی در باغ وحش‌ها حضور دارند و اطلاعات دقیقی از حیوانات به بازدیدكنندگان ارائه می‌دهند. باغ وحش‌ها باید به لحاظ كیفی توسعه پیدا كنند.

بیشتر بدانیم:
حیوانات دو رگه حیواناتی هستند كه از پدر و مادری كه در یك رسته و خانواده جانوری هستند به وجود آمده اند. این حیوانات بیشترشون در اسارت و در نتیجه مداخله بشر به وجود آمده اند. دو رگه‌‌ها معمولاً بی‌جنسیت هستند و قادر به جفت‌گیری نیستند. برای مثال؛ شیببر (لایگر) جانوری دورگه میان شیر نر و ببر ماده است. شكل جسمانی آن مانند یك شیر بزرگ راه‌راه است. شیببر در طبیعت بسیار كمیاب است، چرا كه مرز قلمروهای شیران و ببران به ندرت در یك مكان بر یك دیگر مطابق می‌شوند. در واقع، تنها جای باقی‌مانده كه هر دو جانور را در بر می‌گیرد جنگل گیر در هندوستان است. افزون بر این، شیران گروهی زندگی می‌كنند حال آن كه ببر جانوری گوشه‌گیر است.
رشد شیببر هم از شیر و هم از ببر بیش تر است. دلیل این نمود نداشتن ژن محدودكننده ی رشد است كه در شیر ماده و در ببر نر قرار دارد. شیببر در طی عمر خود پیاپی رشد می‌كند و به نقطه‌ای می‌رسد كه بدنش دیگر توان تحمل اندازه‌اش را ندارد.

و در مثال دیگر؛ قاطر یا اَستَر حیوانی است كه از جفت‌گیری اسب ماده و خر نر ایجاد می‌شود. قاطر یك گونه به حساب نمی‌آید زیرا توانایی تولیدمثل را ندارد و برای به وجود آوردن قاطر دیگری باید حتماً یك اسب ماده را با یك خر نر آمیزش داد. این حیوان معمولاً به عنوان باركش استفاده می‌شده است. جثهٔ قاطرها معمولاً از خرها برزگ تر بوده و سری بزرگ و كشیده با گوش‌های نسبتاً بلند دارد. توانایی جسمی و مقاومت آن در برابر بیماری‌ها به مراتب از خرها بیشتر است.
و در مثال سوم؛ زبرویدها جانورانی حاصل از جفت‌گیری یك گورخر(نر) با یك جانور دیگر از تیره اسبیان مانند اسب یا الاغ می‌باشد.


مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
پارك پردیسان