پارك پردیسان شنبه تا چهارشنبه از ساعت 22:00 به مدت 30 دقیقه

رادیو تهران

پارك پرديسان

تولیدكنندگان پلاستیك‌های زیست تخریب‌پذیر؛ از پرداخت مالیات معاف می‌شوند+فایل صوتی

مدیركل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست گفت: با توجه به آیین نامه كاهش مصرف كیسه‌های پلاستیكی؛ تولیدكنندگان كیسه‌های زیست تخریب‌پذیر از پرداخت مالیات معاف می‌شوند. وزارت اقتصاد و دارایی به زودی شیوه‌نامه را ابلاغ می‌كند.

1402/11/14
|
12:16
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، مهدی خادم ثامنی مدیركل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست در گفت و گو با «پارك پردیسان» اظهار داشت: هر ساله میلیون‌ها تُن پلاستیك به محیط زیست نفوذ می‌كنتد و بر اثر شرایط محیطی از جمله تابش خورشید به ریز پلاستیك‌ها و یا میكرو پلاستیك‌ها تبدیل می‌شوند. این نوع آلودگی در دنیا به نام آلودگی‌های نوپدید شناخته می‌شوند.

سالانه بیش از 400 میلیون تن پلاستیك در دنیا تولید می‌شود
مدیركل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست گفت: سالانه بیش از 400 میلیون تُن پلاستیك در دنیا تولید و در طبیعت رها می‌شوند.

خادم ثامنی یادآور شد: آیین‌نامه كاهش مصرف كیسه‌های پلاستیكی مهرماه سال 1401 در 10 ماده تدوین و ابلاغ شد.

پلاستیك‌های زیست تخریب‌پذیر؛ طی یك تا 10 ماه تجزیه می‌شوند
وی تصریح كرد: پلاستیك‌های زیست تخریب‌پذیر حاوی مواد پلیمری هستند؛ ولی توسط میكروارگانیسم‌ها قابلیت تخریب و تجزیه را دارند؛ و در یك بازه زمانی كوتاه بین یك تا 10 ماه تخریب و به آب، دی اكسید كربن و مواد غیر مضر تبدیل می‌شوند.

مدیركل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست تاكید كرد: اگر تولیدكنندگان پلاستیك‌های زیست تخریب‌پذیر بتوانند تاییدیه سازمان ملی استاندارد را بگیرند محصول تولید شده آنها برای تجزیه در طبیعت نیاز به گذشت 300 تا 400 سال را نخواهد داشت و پلاستیك‌های زیست تخریب‌پذیر در یك بازه زمانی یك تا 10 ماه تجزیه می‌شوند .

74 كشور مصرف كیسه‌های پلاستیكی را ممنوع كرده‌اند
خادم ثامنی یادآور شد: 74 كشور مصرف كیسه‌های پلاستیكی را ممنوع و 36 كشور توزیع رایگان كیسه‌های پلاستیكی را ممنوع كردند. این موارد در تدوین آیین‌نامه كاهش مصرف كیسه‌های پلاستیكی لحاظ شده است.

تولید كیسه‌های با ضخامت كمتر از 25 میكرون ممنوع شد
وی افزود: در ماده 2 آیین نامه كاهش مصرف كیسه‌های پلاستیكی، تولید كسیه‌های پلاستیكی با ضخامت كمتر از 25 میكرون و همچنین و توزیع رایگان كیسه‌های ضخیم‌تر از 25 میكرون نیز ممنوع شد.

پلاستیك‌های با ضخامت كمتر از 25 میكرون توجیه اقتصادی ندارند
مدیركل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست تصریح كرد: تا پنج سال آینده كیسه‌های پلاستیكی با ضخامت كمتر از 25 میكرون نخواهیم داشت. زیرا این پلاستیك‌ها به راحتی رهاسازی می‌شوند و درچرخه بازیافت توجیه اقتصادی ندارند.

توانایی تولید كیسه‌های زیست تخریب‌پذیر را داریم
وی تصریح كرد: توانایی تولید كیسه‌های زیست تخریب‌پذیر در داخل كشور وجود دارد فقط باید مواد اولیه ساخت این كیسه‌ها وارد كشور شود.

ممنوعیت تولید و مصرف پلاستیك؛ غیرممكن است
خادم ثامنی گفت: كشور ما پایه نفتی دارد به همین دلیل نمی‌توانیم تولید و مصرف پلاستیك را حذف كنیم. پلاستیك‌ها در تمام دنیا استفاده می‌شوند ولی طی یك فرآیند جمع آوری و در چرخه بازیافت و در راستای اقتصاد چرخی به انرژی و مواد اولیه تبدیل می‌شوند.

تولیدكنندگان پلاستیك‌های زیست تخریب‌پذیر؛ از پرداخت مالیات معاف می‌شوند
وی تصریح كرد: در تدوین آیین نامه كاهش مصرف كیسه‌های پلاستیكی سیاست‌های تشویقی برای تولید‌كنندگان در نظر گرفتیم تا تولیدكنندگان كیسه‌های زیست تخریب‌پذیر معافیت‌های مالیاتی داشته باشند. شیوه نامه آن پس از تصویب از سوی وزارت اقتصاد و دارایی ابلاغ خواهد شد.

شهروندان كیسه‌های پلاستیكی با قطر كمتر از 25 میكرون نخرند
وی در پایان تاكید كرد: مردم كیسه‌های پلاستیكی با ضخامت كمتر از 25 میكرون را نخرند. توزیع این كیسه‌ها ممنوع شده است.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
پارك پردیسان