پارك پردیسان شنبه تا چهارشنبه از ساعت 22:00 به مدت 30 دقیقه

رادیو تهران

پارك پرديسان

گزارش مشاوران وزارت نیرو درباره خطرات آبگیری سد «چم شیر»؛ دو پهلو است+فایل صوتی

آخانی گیاه شناس و استاد دانشگاه تهران گفت: محققان مستقل در حوزه محیط زیست باید خطرات ناشی از آبگیری سد «چم شیر» را بیان كنند و مانع این كار شوند؛ نه مشاوران وزارت نیرو! گزارش آنها درباره خطرات آبگیری این سد دو پهلو است.

1401/10/03
|
13:05
|

چم شیر، سدی در جنوب شرقی گچساران استان كهگیلویه و بویراحمد كه مطالعات آن در سال 1381 به اتمام رسیده است. هدف از ساخت این سد، تامین آب زمین‌های كشاورزی پایین‌دست، تولید انرژی برق‌آبی، ساخت دهكده گردشگری و فراهم شدن زمینه پرورش ماهی و كنترل سیلاب مخرب رودخانه زهره بود.
فعالان محیط زیست و آب كشور معتقدند این سد در صورت آبگیری می‌تواند فاجعه‌ای چون سد گتوند را رقم بزند؛ سدی كه انحلال نمك در آب دریاچه‌اش، شاید كمترین خطر قابل پیش‌بینی در موردش باشد. در صورت آبگیری، این سد پنجمین سد بزرگ كشور خواهد بود كه وظیفه آبرسانی و تامین برق را به عهده می‌گیرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، حسین آخانی گیاه شناس و استاد دانشگاه تهران در گفت و گو با پارك پردیسان رادیو تهران درخصوص خطرات راه اندازی سد «چم شیر» اینگونه اظهار داشت: محققان مستقل در حوزه محیط زیست باید خطرات ناشی از آبگیری سد «چم شیر» را بیان كنند و مانع این كار شوند؛ نه مشاوران وزارت نیرو. مشاوارن وزارت نیرو پول می‌گیرند و مجبورند گزارش هایی در این حوزه ارایه دهند كه دو پهلو باشد.

وی افزود: دستگاه‌های نظارتی باید بر تخلف های صورت گرفته در ساخت این سد، نظارت كنند.

آخانی استاد دانشگاه تهران یادآور شد: تامین آب شرب شهرهای جنوبی كشور و ایجاد 40 هزار هكتار زمین كشاورزی از جمله كاربردهای ساخت این سد عنوان شده است.

وی افزود: پاسخ حامیان ساخت این سد به اعتراضات اخیر در ممنوعیت آبگیری سد «چم شیر» مضحك است؛ آنها عنوان كردند می‌خواهند با ساخت این سد آب رودخانه زهره را مدیریت كنند.
ما می دانیم در محل ساخت سد، گسل وجود دارد و این گسل به عنوان یكی از عواملی شمره می شود كه باعث عبور آب از مخزن آب به پشت سد می شود؛ چرا باید ریسك كنیم و بگوییم می خواهیم آب شور را مدیریت كنیم؟ ایران برای اولین بار است كه در تاریخ می خواهد یك سد آب شور بسازد! آیا با مدیریت می خواهیم آب شور را تبدیل به آب شیرین كنیم؟

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی @tehran360 جستجو كنید.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
پارك پردیسان