مدیركل حفاظت محیط زیست استان تهران گفت: به اعتقاد من مهمترین و سریعترین راهكار برای كاهش آلودگی هوای تهران؛ از رده خارج كردن خودروهای فرسوده و موتورسیكلتهای فرسوده است. تسهیلات این امر مهم، باید از سوی مسئولان برای مردم فراهم شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران؛ علیرضا مزینانی مدیركل حفاظت محیط زیست استان تهران در گفت و گو با «پارك پردیسان» درخصوص آلودگی هوای پایتخت اینگونه اظهار داشت: تهران یك حالت ویژه جغرافیایی دارد، از شمال با كوههای البرز و در جنوب با كویر احاطه شده است.
وی با اشاره به اینكه هر سال دی و بهمن ماه با وارونگی هوا مواجه میشدیم؛ گفت: متاسفانه وارونگی هوا امسال كمی زودتر از سالهای قبل اتفاق افتاد. شاید در سال 10تا15 روز جلسه اضطرار داشتیم؛ ولی امسال تاكنون 28 جلسه اضطرار برای تصمیمگیری درباره آلودگی هوای پایتخت داشتیم.
مزینانی افزود: در قانون هوای پاك 22 دستگاه در سطح ملی و 16 دستگاه در سطح استان تهران وظایفی بر عهده دارند.
این مقام مسئول تاكید كرد: به اعتقاد من مهمترین و فوریترین راهكار برای كاهش آلودگی هوای تهران؛ از رده خارج كردن خودروهای فرسوده و موتورسیكلتهای فرسوده است. البته شرایط از رده خارج كردن خودروهای فرسوده و پرداخت تسهیلات به دارندگان این خودروها باید از سوی مسئولان فراهم شود.
مزینانی تصریح كرد: ما در شرایط اضطرار، محدودیت تردد با وسیله نقلیه شخصی را اعمال و از مردم میخواهیم از وسیله نقلیه عمومی استفاده كنند؛ در صورتی كه سیستم حمل و نقل عمومی پاسخگوی تعداد جمعیت ساكن در تهران نیست.
مدیركل حفاظت محیط زیست استان تهران افزود: تهران با توجه به جمعیتی كه دارد نیازمند 10 تا 12 هزار دستگاه اتوبوس نو و استاندارد است؛ در چنین شرایطی میتوانیم به مردم بگوییم برای جلوگیری از آلودگی هوا از وسیله نقلیه عمومی استفاده كنند.
این مقام مسئول در پاسخ به این پرسش كه، قانون هوای پاك سال 1396 تصویب شده است ولی تا كنون 10 درصد این قانون اجرا شده است؛ مردم تا چه میزان میتوانند به اجرای این این قانون در سالهای آینده امیدوار باشند؟ خاطر نشان كرد: قانون هوای پاك 34 ماده و 12 آییننامه دارد. سازمان محیط زیست سامانهای راهاندازی كرد تا تمام دستگاههایی كه در اجرای قانون هوای پاك تكالیفی بر عهده دارند اجرای آن را در این سامانه بارگذاری كنند كه متاسفانه این كار را نكردند. مهمترین مساله در عدم اجرای این قوانین در دستگاههای متولی كمبود بودجه مختص به این تكالیف قانونی است باید از ابتدا بودجه مشخصی برای این قانون در نظر گرفته میشد.
مدیركل حفاظت محیط زیست استان تهران در پاسخ به اظهارات برخی از مسئولان شهرداری مبنی بر اینكه نباید تنها از شهرداری تهران تقاضای اجرای قانون هوای پاك را داشته باشند؛ گفت: در صورت عدم اجرای قانون هوای پاك از سوی 22 نهاد مسئول در این حوزه، این سازمان حفاظت از محیط زیست است كه باید دلایل آن را به بازرسی كل كشور گزارش دهد. برخی از وظایف مهم بر عهده شهرداری است تامین وسیله نقلیه عمومی وظیفه شهرداری است؛ با 50 و 100 خودرو مشكل وسیله نقلیه عمومی پایتخت حل نمیشود. موضوع محیط زیست در مقوله هوا، آب و خاك و رسیدگی به پسماند در پایتخت وظیفه شهرداری است. ما باید از تكنولوژی روز در این حوزه استفاده كنیم. زیرا تهران بیش از این توانایی تمركز جمعیت ندارد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی @tehran360 جستجو كنید.
علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.