میدان جمهوری شنبه تا چهارشنبه از ساعت 12:30 به مدت 60 دقیقه

رادیو تهران

ميدان جمهوري

رئیس اندیشكده جنگ نرم: احزاب كشور ما با الگوی بسیجی كار نمی‌كنند+فایل صوتی

سرتیپ افشار با بیان اینكه احزاب باید رویكرد جهادی داشته باشند و امید را در جامعه زنده كنند گفت: متاسفانه احزاب كشور به دنبال سهم‌گیری در قدرت هستند و با الگوی بسیجی كار نمی‌كنند.

1402/11/29
|
13:00
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، برنامه میدان جمهوری با محوریت بیانیه گام دوم انقلاب و به مناسبت دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری روزهای شنبه تا چهارشنبه ساعت 12:30 بر روی آنتن رادیو تهران می‌رود.

بادامچیان: نظام مردم‌سالاری هم بدون حزب شكل نمی‌گیرد
اسدالله بادامچیان دبیركل حزب موتلفه اسلامی در دومین گفتگوی خود با این برنامه در خصوص برداشت جامعه مبنی بر برتری منافع برخی احزاب بر منافع ملی گفت: احزاب در همه جای دنیا با هم رقابت دارند و نظام مردم‌سالاری هم بدون حزب شكل نمی‌گیرد. قرآن هم به سه نوع حزب(حزب الهی، حزب شیطانی و حزبی كه نه خداییست و نه شیطانی) اشاره كرده است.

بادامچیان: حزب با نظام رقابت نمی‌كند؛ احزاب با هم رقابت دارند
او افزود: رقابت بین احزاب متفاوت است. اگر این مسابقه سازنده و تحت رهبری امام باشد، می‌شود مثل ایران. اگرچه برخی اوقات (احزاب) در عین اینكه چارچوب نظام جمهوری اسلامی را قبول دارند اما تندروی هایی هم وجود دارد.حزب هم در چارچوب نظام با نظام رقابت نمی‌كند بلكه احزاب با هم رقابت دارند.

بادامچیان: تمامی احزاب موجود ایران؛ چارچوب نظام را قبول دارند
دبیركل حزب موتلفه اسلامی تاكید كرد: تمامی احزاب موجود ایران از جمله اصلاح‌طلبان؛ چارچوب نظام را قبول دارند و اختلاف بین افراد و احزاب لازم است اما اختلاف با تنازع متفاوت است. اگر این اختلاف نظر بین احزاب در نظر تكامل و خدمت به مردم و انجام تكالیف الهی باشد پر بركت است اما اگر سر منافع شخصی و دنیوی باشد اگر فردی و حزبی باشد هر دو آسیب دارد.

بادامچیان: حزب قدرتمندتر معمولا با دیگران مدارا می‌كند
او گفت : همه جای دنیا مرسوم است. حزب قدرتمندتر سعی می‌كند با دیگران مدارا كند نه اینكه برخورد كند.

بادامچیان: اختلاف بین احزاب در سایه رهبری؛ موجب تبادل نظرات و افكار می‌شود
او افزود: تشكل‌ها هم مختلف هستند كه می‌توانند فرهنگی، سیاسی، نظامی، شبه نظامی، اقتصادی و صنفی باشند. اینها می‌توانند با هم اختلاف هم داشته باشند اما اگر همه تحت رهبری و قانونمند حركت كنند این اختلافات موجب تبادل نظرات و افكار می‌شود.

بادامچیان: هر فردی كه به قانون اساسی كشور التزام دارد به تحزب هم اعتقاد دارد
بادامچیان با اشاره به اینكه در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به موضوع احزاب به عنوان یك اصل اشاره شده است اظهار داشت: هر فردی كه به قانون اساسی كشور التزام دارد به تحزب هم اعتقاد دارد منتهی احزاب در ایران با كشورهای دیگر تفاوت دارند. حزب در كومونیسم حاكمیت مطلق دارد اما در اسلامی حاكمیت مطلق از آن خداست.

بادامچیان: حزب در حكومت جمهوری اسلامی باید الهی و ارزشی باشد
او گفت: در غرب هم نظام و احزاب مبتنی بر سرمایه‌داری هستند ولی اسلام، یك اقتصاد ارزشی الهی دارد. حزب هم در حكومت جمهوری اسلامی باید الهی و ارزشی باشد و نمی‌تواند شیطانی باشد.

بادامچیان: كشور را بدون حزب نمی‌توان اداره كرد
او با تاكید بر بر لزوم كادرسازی در احزاب و اینكه كشور را بدون حزب نمی‌توان اداره كرد افزود: در ایران حكمرانی حزبی نداریم. دولت و مجلس حزبی می‌توانیم داشته باشیم. اما قوه قضاییه و ارتش و اطلاعات نمی‌تواند حزبی باشد. حزب‌ها در كشور ما با هم رقابت دارند كه البته باید خیر و سازنده تحت رهبری و التزام به قانون اساسی باشد.

بادامچیان: احزاب ما نیازمند تحول هستند و باید در چارچوب الهی حركت كنند
بادامچیان تصریح كرد: بیانیه گام دوم انقلاب گام تحول و تكامل است باید در بخش جُندی بودن كشور تحول صورت گیرد: عطر جهاد و شهادت در ارتش و سپاه نیازمند تكامل است اما احزاب ما نیازمند تحول هستند و باید در چارچوب الهی حركت كنند.

بادامچیان: در گام دوم انقلاب؛ بسیاری از ساختارها باید متحول شوند
دبیركل حزب موتلفه با بیان اینكه اسلام علم انجام تكلیف جمعی الهی در مصلحت جامعه اسلامی است گفت: در گام اول انقلاب توانستیم زیرساخت‌ها را ساخته و افراد تحصیلكرده داشته باشیم اما در گام دوم انقلاب می‌توانیم در ساختارها مثل ساختار قضایی، اداری ، مجلس، اقتصاد و فرهنگ تحول ایجاد كرده و سیاست‌هایی مثل افزایش حقوق هم باید عوض شوند.

بادامچیان: در هیچ كشوری همه مردم، عضو احزاب نیستند
بادامچیان در ادامه در خصوص مشاركت جوانان در احزاب گفت: هیچ كشوری نیست كه همه مردم آن، حزبی باشند حتی كشورهای كمونیستی. اما ما تشكل‌ها و انجمن‌های متفاوتی داریم. برخی احزاب هم فراگیر و برخی دیگر منطقه ای و محلی هستند كه برخی قوی و خوش‌سابقه و برخی دیگر خیر. برخی احزاب عادی و برخی عنوانی هستند. برخی مقطعی و دولتی هستند.

بادامچیان: هیچ نظامی به احزاب ضد خودش، اجازه فعالیت نمی‌دهد
او گفت: جوان‌ها اگر می‌خواهند كار سیاسی كنند باید به حزب بروند. اگر خواستند كار فرهنگی كنند باید به انجمن رفته و اگر می‌خواهند كار صنفی كنند باید به اصناف بروند.می‌توانند با ثبت درخواست و تاییدیه كمیسیون احزاب، حزب تشكیل دهند و البته قانونمند و ضابطه‌مند باشند. هیچ نظامی به احزاب ضد خودش، اجازه فعالیت نمی‌دهد. انحلال احزاب به دست دادگستری است.

بادامچیان: فعالیت تشكیلات رسمی سیاسی باید در چارچوب قانون اساسی باشد
دبیركل حزب موتلفه اسلامی در پاسخ به اینكه آیا گروهی كه عقاید دینی ندارند اما چارچوب نظام را قبول دارند می‌توانند به عنوان حزب فعالیت داشته باشند؟ گفت: فعالیت تشكیلات سیاسی باید در چارچوب سیاست یك كشور انجام شود. تشكیلات رسمی سیاسی باید در چارچوب قانون اساسی باشد و قانون ما اجازه نمی‌دهد برای مثال در ایران حزب كمونیستی رسمی داشته باشیم. اینها دور هم جمع می شوند اما رسمیت نمی یابند.

بادامچیان: حزب مورد قبول اسلام، حزب الهی است
او تاكید كرد: یك وقتی ولی امر مدارا می‌كند و می‌گوید حتی اگر من و نظام را قبول ندارید باز هم می‌توانید در انتخابات شركت كنید اما در اسلام حزب مورد قبول، حزب الهی است.

بادامچیان: افرادی كه در انتخابات شركت نمی‌كنند؛ مشاركت منفی دارند
بادامچیان افزود: مردم باید آگاهی داشته باشند كشور به دست مجلس و قانون اداره می‌شود. اگر فردی در انتخابات شركت كند به فرد مطلوب خود رأی داده اما اگر در انتخابات شركت نكند مشاركت منفی داشته و میدان را برای فردی باز می‌كند كه قبولش ندارد.پس باید خودمان در سرنوشت خودمان شركت كنیم و به آنهایی رأی بدهیم كه اوضاع را متحول می‌كنند. از همه ملت می‌خواهم بنا بر مصلحت خودشان و نظام و اقتدار كشورشان و ثواب الهی در انتخاباتی پر شور شركت كنند.باشد كه شاهد تحولات مد نظر رهبری باشیم.


رئیس اندیشكده جنگ نرم: احزاب ایران، در چارچوب ارزش‌های انقلابی و دینی نیستند
سردار سرتیپ علیرضا افشار رئیس اندیشكده جنگ نرم دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی در خصوص احزاب موجود در ایران گفت: احزاب در كشور ما در چارچوب ارزش‌های انقلابی و آموزه‌های دینی شكل نگرفته اند. همانطور كه مقام معظم رهبری هم فرموده اند: "حزب اگر فقط برای قدرت‌طلبی ایجاد شده و تلاش كند، حزب اسلامی نیست. حزب باید با هدف بصیرت افزایی تشكیل شود. حالا اگر در این فرایند مردم به این حزب اقبال داشتند قدرت هم خواهد داشت."

رئیس اندیشكده جنگ نرم: احزاب كشور ما با الگوی بسیجی كار نمی‌كنند
سرتیپ افشار با بیان اینكه احزاب باید با الگوی بسیجی كار كنند اما متاسفانه احزاب كشور به دنبال سهم‌گیری در قدرت هستند گفت: در جریان فتنه دیدیم برخی احزاب كشور برای منافع گروهی و شخصی مصالح و منافع ملی را زیر پا گذاشتند و مشاركت عالی مردم در انتخابات سال 88 را مخدوش كردند.

سرتیپ افشار: شعار تقلب پس از انتخابات ریاست جمهوری سال 88؛ فریب و دروغ بود
وی با تاكید بر اینكه شعار تقلب پس از انتخابات ریاست جمهوری سال 88 فقط یك فریب و دروغ بود برای انقلاب‌های رنگین و مباحثی كه خارجی‌ها پشت آن قرار داشتند اظهار داشت: حتی اگر حق با آنها بود نباید مصالح و منافع ملی را برای قدرت طلبی و منافع گروهی فدا می‌كردند.

سرتیپ افشار: به دنبال سهم‌خواهی نیستیم؛ به دنبال بصیرت افزایی هستیم
سرتیپ افشار در خصوص جبهه مردمی ایران قوی كه از سال 1400 به وجود آمده گفت: رئیس جمهور این حزب و تشكیلات را با شعار "هر خانه یك ستاد"به بدنه مردمی بردند و ما هم تلاش می‌كنیم این رویكرد مردمی برای انتخابات بعدی حفظ شود. ما تلاش می‌كنیم دنبال سهم خواهی نباشیم بلكه به دنبال بصیرت افزایی باشیم.
او با اشاره به 4 محور مشاركت از نظر مقام معظم رهبری گفت: ایشان به 4 محور مشاركت، رقابت، سلامت، امنیت تاكید كرده اند و احزاب هم باید با توجه به این 4 محور و در رویكردی تحولی به سوی افزایش مشاركت مردمی در انتخابات بروند.

رئیس اندیشكده جنگ نرم: در حزب باید از دیدگاه‌های نخبگان استفاده شود
وی در پاسخ به اینكه چرا جوانان تمایل زیادی به مشاركت حزبی و حضور در عرصه سیاست ندارند؟ اظهار داشت: حزب فقط برای فعال شدن در ایام انتخابات نیست بلكه ماموریت‌ها و وظایف زیادی از جمله مطالبه‌گری، تحول خواهی و ارائه ایده‌های نو دارند به همین جهت باید از دیدگاه‌های متخصصان و نخبگان استفاده شود. كادرسازی هم در فرایندی طولانی مدت باید در حزب شكل بگیرد تا افراد با استعداد، شناسایی شوند ولی كدام یك از احزاب ما چنین حالتی دارند؟

سرتیپ افشار: احزاب باید رویكرد جهادی داشته باشند و امید را در جامعه زنده كنند
او افزود: احزاب باید رویكرد جهادی داشته باشند و امید را در جامعه زنده كنند تا جوانان هم جذب شوند. جهاد تبیین مورد تاكید مقام معظم رهبری هم یكی از رسالات احزاب است. احزاب باید بین مردم باشند و روایتگری كرده و گره‌های ذهنی مردم را (كه بیشتر به خاطر جنگ شناختی و جنگ نرم دشمن رخ داده) باز كنند نه اینكه با یكدیگر تقابل داشته باشند و سیاه‌نمایی كنند كه باعث یأس مردم شود.

رئیس اندیشكده جنگ نرم: كشور ما یك كشور حزبی نیست
او در ارتباط با جذب جوانان و تشكل‌های حزبی گفت: كشور ما یك كشور حزبی نیست. اینطور نیست كه نامزدها را احزاب پیشنهاد بدهند و پس از انتخابات، احزاب مسئولیت عواقب كار و برنامه‌ها و فعالیت دولتی كه مردم با توجه به اعتماد به حزب رأی داده اند را بپذیرند .

سرتیپ افشار: بصیرت‌افزایی وظیفه همه تشكل‌ها است
او تصریح كرد: آنچه مهم است حضور و مشاركت مردم است كه می‌تواند در سایه تشكل‌های مردمی مثل هیئت‌های مذهبی، موسسات فرهنگی و خیریه، تشكل‌های قرآن و سارمان های مردم نهاد شكل بگیرد. بصیرت‌افزایی وظیفه همه تشكل‌ها است اما تشكل‌ها غیر سیاسی و غیر انتفاعی هستند و نمی‌توانند لیستی برای انتخابات بدهند. در حال حاضر 110 هزار هیئت مذهبی در كشور داریم.

سرتیپ افشار: احزابی می‌توانند فعالیت كنند كه به قانون اساسی التزام داشته باشند
او در پاسخ به اینكه آیا گروهی كه عقاید دینی ندارند اما چارچوب نظام را قبول دارند می‌توانند به عنوان حزب فعالیت داشته باشند؟ گفت: احزابی می‌توانند فعالیت كنند كه به قانون اساسی و رعایت مصالح نظام، التزام داشته باشند.

سرتیپ افشار: احزابی كه رویكرد غربی دارند مردم را در تشخیص مصلحت خود دچار خطا می‌كنند
او افزود: متاسفانه احزابی كه رویكرد غربی دارند مردم را در آستانه انتخابات دچار محاسبه‌های اشتباهی كرده و دوگانه‌هایی را مطرح می‌كنند كه مردم را به آن سو می‌كِشند و مردم در تشخیص مصلحت خود دچار خطا می‌شوند. در این شرایط، وظیفه احزاب دینی و انقلابی برای تبیین شرایط سنگین‌تر خواهد شد.

سرتیپ افشار: انتخابات ایران یكی از آزادترین و سالمترین انتخابات جهان است
سرتیپ علیرضا افشار در پایان با تاكید بر اینكه انتخابات ایران یكی از آزادترین و سالمترین انتخابات جهان است اظهار امیدواری كرد مردم با شور انتخاباتی علیرغم تلاش همه دشمنان، حماسه‌ای بزرگ را رقم بزنند. در چند دوره ثابت شده احزاب مخالف مجری انتخابات رأی آورده اند و این امر نشان از انتخاباتی سالم دارد.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
میدان جمهوری