امانی عضو شورای شهر تهران با انتقاد از اینكه در شهرداری فقط با مدیران رده پایین برخورد میشود گفت: حدود یك سال طول كشیده تا درختان بوستانی در منطقه 19 خشكانده و قطع شوند.شهردار سابق منطقه 19 رئیس سازمان نوسازی شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، پدیده غم انگیز درخت كُشی به تازگی در تهران به دلایل مختلف بسیار رونق پیدا كرده است اخیرا در یكی از بوستان های منطقه 19 تهران تعداد زیادی درخت خشكانده شده اند. درباره این موضوع ناصر امانی عضو شورای شهر تهران به برنامه پارك پردیسان گفت: متاسفانه در تهران به ویژه از ابتدای سال جاری شاهد خشكاندن یا قطع درختان در مناطق مختلف شهر هستیم. اعضاء شورا با مشاهده و اطلاع از این موارد به شهرداری تذكر می دهند تا برخورد جدی با متخلفان صورت گیرد.
وی درباره خشكاندن و قطع درختان بوستانی در منطقه 19 تهران گفت: یكی از خبرنگاران رسانه های فیلیمی را برای بنده فرستاند كه روحانی جوان از خشكاندن و قطع درختان این بوستان فیلم گرفته اند. گرده افشانی از طریق یك كارخانه سیمان یا بتن سازی درختان خشك شده و عده ای آن را قطع كرده اند تا به زمینی خشك و بی حاصل تبدیل شده و بتوانند در آن ساخت و ساز انجام دهند. بنده در صحن علنی شورا این فیلم را پخش كردم و تذكر دادم تا مانع ادامه این كار شوند.
امانی در پاسخ به اظهارات گوینده پارك پردیسان مبنی بر اینكه تعداد زیادی از درختان جنگل شیان هم خشكانده و سوزانده شده اند گفت: مسئول حفظ و نگهداری این پارك شهردای است و اگر اتفاقی افتاده باشد باید پاسخگو باشند. توقع ما از شهرداری بیش از این ها است. ما نباید منفعل باشیم. از آخرین جلسه شورا در روز سه شنبه 25 مرداد، دو مورد درخت كُشی در منطقه 5 تهران و مجموعه ورزشی انقلاب مشاهده شده است و قبل از آن هم خشكاندن درخت در دانشگاه الزهرا(س) رخ داده است. برخی درخت كُشیها ناآگاهانه بوده یا به دلیل سوء استفادههای مالی شخصی انجام میشود اما برخی از این اقدامات توسط مجموعه های متولی و دولتی و عمومی انجام میشود.شهرداری نمیتواند به لحاظ قانونی وارد مجموعه های محصور سازمانهای دولتی شود . حفظ و نگهداری از درختان بر عهده خود آنها است. اما آنها اجازه ندارند بدون مجوز سازمان بوستان ها و كمیسیون ماده 7 درختی را قطع یا جابجا كنند.
عضو شورای شهر تهران در پاسخ به اینكه تا چه زمانی باید انقدر منفعل باشیم؟ گفت: اگر نمیتوانیم فضای سبز تهران را گسترش دهیم حداقلهای موجود را باید حفظ كنیم با توجه به آلودگی هوایی كه در تهران داریم. این كار باید در دراز مدت تبدیل به فرهنگ شود. قطع یك درخت به مثابه كشتن یك انسان تلقی شود. درخت موجودی حیات بخش است.
وی تاكید كرد: قوانین ما بازدارنده نیست و علیرغم اینكه شخصی عمدا درخت ها را خشك كند باید جریمههای مالی سنگین پرداخت كند اما باز هم این كافی نیست چون افرادی كه در مناطق شمالی درختان را خشك میكنند چندین برابر آن سود میكنند. پیشنهاد ما معرفی شخص به مراجع قضایی و حتی مصادره ملك است كه اگر اجرا شود حتما بازدارندگی بیشتری خواهد داشت.
امانی در پاسخ به اینكه چرا از خشكاندن درخت جلوگیری نمیكنیم؟ چرا شهردار منطقه 19 هنوز بر مسند كار است؟ گفت: شهردار جدید منطقه 19 به تازگی منصوب شده است . امیدواریم با این گزارش ، پیگیری شهرداری، برخورد جدی با عوامل آن انجام شود. رئیس شورای شهر هم پیگیر این موضوع هستند. حدود یك سال طول كشیده تا این درختان در منطقه 19 خشكانده و قطع شدند. شهردار پیشین منطقه 19 به ریاست سازمان نوسازی منصوب شدند!. كارشناسان ما بررسی می كنند و با تشخیص زمان خشكاندن درختان با مسئولان وقت حتما برخورد جدی خواهد شد.
وی تاكید كرد: متاسفانه در شهرداری فقط با مدیران رده پایین برخورد می شود. با رئیس خدمات شهری و شهردار ناحیه برخورد می شود. اگر شهردار منطقه احساس كند باید در قبال قطع یك درخت پاسخگو باشد، خودش عامل بازدارنده است.
امانی در پاسخ به اینكه جریمه قطع درختان محمودیه 117 میلیارد تومان است. آیا ساخت و ساز انقدر ارزش دارد كه برایش این مبلغ سنگین پرداخت شود؟ گفت: مالك و سازنده این ملك تصور نمی كرد با این جریمه سنگین مواجه شود. شورای شهر در دوره ششم نسبت به فضای سبز و درختان و باغات فوق العاده حساس هستیم و همه اعضاء به دنبال راهكاریم تا این اپیدمی قطع درختان با عاملی بازدارنده و جدی متوقف شود.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وبسایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهرهبرداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاعرسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.