میدان جمهوری شنبه تا چهارشنبه از ساعت 12:30 به مدت 60 دقیقه

رادیو تهران

ميدان جمهوري

اسدالله بادامچیان: امام خمینی(ره) اعتقاد داشتند، انقلاب اسلامی ایران سه مرحله دارد+فایل صوتی

دبیركل حزب موتلفه اسلامی گفت: امام خمینی(ره) در آخر سال 1341 اعلام كردند كه انقلاب اسلامی ایران سه مرحله دارد. مرحله اول آن، اسلامی كردن ایران؛ مرحله دوم، اسلامی شدن كشورهای اسلامی و مرحله سوم آشنا كردن جهان با اسلام است.

1402/11/27
|
20:27
|

بادامچیان: انقلاب اسلامی ایران یك حركت محدود به ایران و ملت ایران نبود
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، اسدالله بادامچیان از یاران دیرین امام خمینی(ره)، سیاستمدار ایرانی و دبیركل حزب موتلفه اسلامی در گفت و گو با برنامه «میدان جمهوری» كه با محوریت بیانیه گام دوم انقلاب بر روی آنتن رادیو تهران می‌رود در خصوص تشكیل حزب موتلفه گفت: انقلاب اسلامی ایران یك حركت محدود به ایران و ملت ایران نبود. این انقلاب در امتداد نهضت انبیاء الهی برای حاكمیت ارزش‌های الهی است كه منجر به سعادت جهانی شود و در انتهای آن حكومت عدل و قسط معنوی با نظام امامت و امت شكل بگیرد.

بادامچیان: امام خمینی(ره) اعتقاد داشتند، انقلاب اسلامی ایران سه مرحله دارد
دبیركل حزب موتلفه اسلامی در خصوص نگاه امام راحل به انقلاب اسلامی ایران گفت: امام خمینی(ره) هم اعتقاد داشتند ما برای خدا و حاكمیت عدل و قسط الهی و اسلام انجام وظیفه می‌كنیم . ایشان در آخر سال 1341 اعلام كردند انقلاب اسلامی ایران سه مرحله دارد كه مرحله اول آن، اسلامی كردن ایران است كه 20 سال طول خواهد كشید كه البته 16 و نیم سال طول كشید . مرحله دوم اسلامی شدن كشورهای اسلامی و مرحله سوم آشنا كردن جهان با اسلام است كه آماده ظهور حضرت مهدی(عج) شویم.

بادامچیان: نهضت تنباكو از بركت اسلام و روحانیت به پیروزی رسید
بادامچیان با اشاره به اینكه مردم ایران هم آمادگی پیروزی انقلاب اسلامی ایران را داشتند گفت: مردم در زمان نفوذ استعمار در دوره قاجار، حركت اسلامی نهضت تنباكو را دیدند كه از بركت اسلام و روحانیت به پیروزی رسید. مردم دیدند غرب زدگی و ملی‌گرایی افراطی مشكل بزرگ كشور است.

بادامچیان: نگاه لیبرالی رهبران ملی‌خواه، علت شكست اصلی نهضت نفت بود
او با بیان اینكه از نوجوانی شاهد ملی شدن نهضت نفت بوده است گفت: نگاه لیبرالی رهبران ملی‌خواه علت شكست اصلی نهضت شد.

بادامچیان: پدرم مخالف مبارزه من با رژیم شاه نبود، بلكه می‌گفت احتیاط كن
او در پاسخ به اینكه چرا پدر شما مخالف فعالیت سیاسی شما بوده است؟ گفت: او مخالف نبود بلكه می‌گفت احتیاط كن. اگر اینگونه بود كه من نمی‌توانستم كار كنم. این نگرانی برای هر پدر و مادری هست. ضمن اینكه مادر من، خواهر شهید صادق امانی است و خانواده آنها خانواده ای مبارز از زمان نهضت جنگل و مشروطه مشروعه بودند و پدربزرگ من دائم با رضاشاه جنگیده است.
بادامچیان با یادی از گذشته گفت: روز 15 خرداد 42 به همراه مرحوم اخوی(حاج اكبر بادامچیان) و داماد خانواده( شهید اسلامی) ساعت 3 بعداز ظهر برای ادامه مبارزه داشتیم به خارج از خانه می رفتیم كه پدرم نگذاشت و مادرم گفت اینها گفتند دیگران بیایند چرا نباید خودشان بروند؟ اگر تكلیف و وظیفه است باید بروند. اینها را به خدا بسپار و از زیر قرآن رد كن تا بروند.

بادامچیان: هیچگاه از مردن نترسیده ام. انسانی كه از مردن نمی‌ترسد یك بار می‌میرد
این سیاستمدار ایرانی در ادامه گفت: ما برای ادامه مبارزه در 15 خرداد 42 به بیرون رفتیم و نزدیك بود 3 باز شهید شوم. من هیچگاه از مردن نترسیده ام . انسانی كه از مردن نمی‌ترسد یك بار می‌میرد و در كتاب «زندگی، مرگ و شهادت» نوشته ام مرگ برای یك انسان مومن اسلامی، زیباترین چیز (اتفاق) است. اسلام مرگ را به تمنا تبدیل كرده است.

بادامچیان: كلاس پنجم دبستان گروه مبارزین اسلام را با 19 عضو راه انداختم
او با یادآوری از خاطرات گذشته گفت: كلاس پنجم دبستان گروه مبارزین اسلام را با 19 عضو راه انداختم. ما عقد برادری بسته بودیم و برای اسلام تبلیغ می كردیم. معلم توده ای ما(علی اكبر متین دژ) من را به خاطر همین تبلیغ اسلام زد و شكنجه داد اما من مقاومت كردم. او به من گفت فرزند رشید اسلام اگر تو را بزنم گریه نمی كنی؟گفتم نه و او با تمام قوا و كینه زد توی گوشم و من را كتك زد. معلم موسیقی من هم (آقای شهیر) من را به خاطر برخورد با موسیقی بین دو نیمكت انداخت و كتك زد و البته ما كاری كردیم كه دیگر سر كلاس نیاد و او را بیرون كردیم.

بادامچیان: بیش از 50 سال با مرگ زندگی كرده ام
بادامچیان گفت: من از بچگی روحیه ترس نداشتم و هیچگاه از مرگ نترسیدم. یك پای مبارزه كشته شدن است و در بیش از 50 سال با مرگ زندگی كرده ام. سه بار توسط ساواك دستگیر شدم و مشهور است كه دو بار تحت شكنجه‌های ساواك از دنیا رفتم اما هیچ‌گاه اعتراف نكردم. بعد از پیروزی انقلاب هم كه تحت ترور منافقین و ... بوده ام و هنوز هم هستم و به این روال زندگی عادت كردم. خانواده من همیشه همراه و همرزم من هستند و من با تمام وجود به همسرم ارادت دارم .همسرم همیشه همراه است و معتقد است كه باید به وظیفه ام عمل كنم.

بادامچیان: گروه شیعیان در سال 1329، دومین گروه مبارز اسلامی كشور بود
او با بیان اینكه در 9 سالگی(در سال 1329) به همراه دایی خود به گروه شیعیان، دومین گروه مبارز اسلامی رفتم گفت: این گروه شبیه فدائیان اسلام بود منتهی فدائیان اسلام وجه مسلحانه داشتند كه گروه شیعیان اینگونه نبود. این گروه روزهای جمعه برنامه داشت و من با شهیدان رجایی، لاجوردی و عراقی در همین گروه شیعیان آشنا شدم.

بادامچیان: دلیل اصلی موفق شدن كودتای 28 مرداد 1332، شجاع نبودن مصدق بود
وی در خصوص كودتای 28 مرداد 1332 گفت: دلیل اصلی موفق شدن كودتا در آن روز، شجاع نبودن مصدق بود. رادیو تا بعد از ظهر در اختیار مصدق بود و او می‌توانست از مردم كه او را قبول داشتند كمك بگیرد اما روز قبل از كودتا سفیر آمریكا پیش مصدق آمد و به او گفت اگر مقاومت كنید كشته خواهید شد و خونریزی می‌شود و مصدق هم به خاطر روحیه لیبرالی و محافظه‌كاری كه داشت در 28 مرداد كاری نكرد و اینگونه بود كه كودتا پیروز شد.

بادامچیان: رژیم شاه در قالب اصلاحات ارضی و رأی بانوان می‌خواست، اسلام را براندازد
بادامچیان در خصوص تشكیل حزب موتلفه گفت: ما این حزب را (در آن زمان) تشكیل ندادیم. اما پس از سال 1341 كه كندی رئیس جمهور وقت آمریكا با شاه برای براندازی اسلام در ایران از طریق برگزاری یك رفراندم توافق كرد. امام(ره) متوجه این امر شدند كه رژیم شاه در قالب اصلاحات ارضی و رأی بانوان می‌خواهد اسلام را براندازد. امام ما را به قم دعوت كرده و از ما طلب استنصار(یاری)كردند و ما هم انجام وظیفه كردیم. تا حوادث فیضیه قم در اردیبهشت سال 42 در منزلشان به ما گفتند شما(آقایان عراقی، عسگر اولادی ) كه برای خدا كار می‌كنید با هم موتلف شوید و اینگونه بود كه به پیشنهاد آقای عراقی جمع ما جمع موتلفه اسلامی نام گرفت.ایشان بعد از تعطیلی حزب جمهوری اسلامی صراحتا فرمودند كه به صورت حزب فعال شویم كه همان حزب موتلفه اسلامی است.

بادامچیان: حزب موتلفه منحصر در بازار نبود بلكه حزبی فراگیر بودیم
او گفت: حزب موتلفه منحصر در بازار نبود بلكه حزبی فراگیر بودیم كه در مجموعه هیات‌های 10 نفره خمینی در آغاز سال 1342 همه جور آدم حتی باربر داشتیم.ما حزب امام هستیم و ربطی به بازار نداریم.كار ما صنفی نیست بلكه حزبی است و از عاشورای 1342 مجموعه دانشجویی داشتیم. ما حرف سنتی و مدرن نداریم. سنتی و مدرن یك حرف وارداتی و غربی است.

بادامچیان: مجموعه دانشجویی حزب موتلفه موجب تحول در مبارزات شد
بادامچیان در ادامه گفت: در آن دوره مجموعه‌های دانشجویی بیشتر تحت تاثیر ملی‌گرایی و (جریان) چپ بود بودند اما مجموعه دانشجویی حزب موتلفه موجب تحول شد. از 15 خرداد 1342 كه ارتباطات جدی دانشجویی داشتیم و از سال 57 هم كه دیگر برنامه عظیم دانشجویی داشتیم. در راهپیمایی های سال 56 و 57 هم كه توسط تشكیلات مخفی جامعه مدرسین حزب موتلفه و روحانیت انجام می‍‌شد؛ دوستان ما(شهیدان حسن اجاره دار و مالكی و...) همه دانشجو بودند.

بادامچیان: حزب موتلفه اسلامی محدود به بازار نیست
او تاكید كرد: حزب موتلفه اسلامی محدود به بازار نیست. اما بازار از قوی‌ترین پایگاههای انقلاب اسلامی و بازوی ستبر امام خمینی(ره) بوده و ما با همین مجموعه هم كار كرده ایم.

بادامچیان: من مسئول تبلیغات راهپیماییها در مبارزه با رژیم شاه بودم
او افزود: من مسئول تبلیغات راهپیماییها در مبارزه با رژیم شاه بودم و با سرتیپ علیرضا افشار هم در روز 12 بهمن 1357در گروه سرودی كه به مناسبت ورود امام خمینی(ره) برنامه اجرا كردند آشنا شدیم.

بادامچیان: حزب موتلفه اسلامی در سلامت محض كاركرده و هیچگاه از رانت استفاده نكرده است
دبیركل حزب موتلفه اسلامی با بیان اینكه در طول 16 و نیم سال مبارزه پیش از انقلاب اسلامی ایران با هدایای مردم و در مواردی كه شرع اجازه داد با اذن مراجع با سهم امام هزینه مبارات را تامین كردیم گفت: پس از انقلاب اسلامی ایران هم در سلامت محض كاركردیم و هیچگاه از رانت استفاده نكردیم. هیچ ردپایی از موتلفه در اختلاس‌ها وجود ندارد.

سرتیپ افشار: در سال 1342؛ جریان‌هایی كه فقط خواهان مبارزات مسلحانه با رژیم شاه بودند كنار زده شدند
سرتیپ علیرضا افشار رئیس اندیشكده جنگ نرم دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی در ادامه این گفت و گو در خصوص جنبش دانشجویی پیش از پیروزی انقلاب گفت: حركت‌های مختلفی(بازار ، دانشجویی، روحانیت ) در مبارزه به حكومت ستمشاهی وجود داشت كه همه بعد از حركت حضرت امام و جریان نهضت انقلاب اسلامی(در سال 1342) به هم پیوند خوردند و جریان‌هایی كه فقط خواهان مبارزات مسلحانه با رژیم شاه بودند كنار زده شدند. چون ما به عنوان مبارزان مذهبی پیش از این هم با جریان‌های كمونیستی درگیری داشتیم.

سرتیپ افشار: در سال 1349، محوریت مبارزات از دانشگاه تهران به صنعتی شریف منتقل شد
او افزود: من توفیق داشتم در دانشگاه صنعتی شریف(آریامهر وقت) تحصیل كنم. در سال 1349 فرایند دانشگاه تغییر پیدا كرد. در دوره ما محوریت مبارزات از دانشكده فنی دانشگاه تهران به دانشگاه صنعتی شریف منتقل شد و انجمن اسلامی هم محور این تحركات بود.

سرتیپ افشار: جریان موتلفه، بیشتر از بازار شكل گرفت
سرتیپ افشار گفت: در حزب موتلفه همه اقشار جامعه از جمله بازاریان حضور داشتند اما در رأس آن آقایان بادامچیان، رفیق‌دوست و عسگراولادی بودند. جریان موتلفه بیشتر از بازار شكل گرفت و پیش از پیروزی انقلاب اسلامی اما ما با بازاریان در تعامل بودیم. من زمانیكه در دانشگاه بودم در قالب یك تعاونی مایحتاج دانشجویان را از بازار تهیه و در اختیار آنها قرار می‌دادیم كه البته این تعاونی یك پوشش بود و ما كتاب هایی مثل كتاب‌های شهید مطهری را از كانال تعاونی تهیه و در اختیار دانشجویان قرار می‌دادیم و اینگونه پای ما به بازار باز شد.

سرتیپ افشار: مراسم مذهبی موجب پیوند بیشتر قشر دانشجویی با علما شد
او افزود: آنچه باعث پیوند عمیق جنبش دانشجویی مذهبی به متمایل به علما، شخصیت‌های مذهبی و بازاریان می شد، مراسم مذهبی بود.

سرتیپ افشار: رویكرد حزب موتلفه اسلامی از ابتدا جهادی و انقلابی بود
حزب موتلفه مثل حزب جمهوری اسلامی در زمان تاسیس مثل یك نهاد انقلابی (جهاد و بسیج) بودند و به معنای احزاب غربی نبودند. در اوایل انقلاب شهید رجایی(رئیس جمهور وقت) نهادهای انقلابی را در شورای هماهنگی نهادهای انقلابی گرد هم می‌آوردند تا برای انتخاب وزرا تصمیم‌گیری شود. در آن موقع احزاب موتلفه و جمهوری اسلامی به این شورا دعوت می‌شدند. رویكرد حزب موتلفه از ابتدا جهادی و انقلابی و موثر بر اقشار جامعه بود.


مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
میدان جمهوری