مشاور قائم مقام مجمع تقریب مذاهب اسلامی با تاكید بر اینكه كنفرانس وحدت اسلامی، بهترین زمینه برای ارتباط چهره به چهره فرهیختگان جهان اسلام است گفت: جبهه مقاومت، محصول كنفرانسهایی مثل كنفرانس وحدت است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، سی و ششمین كنفرانس وحدت اسلامی از 20 تا 22 مهرماه با شعار "اتحاد اسلامی، صلح، پرهیز از تفرقه و تنازع" در سال همایش های صدا و سیما برگزار می شود. در همین راستا برنامه گفتاورد 18 مهرماه با حضور دكتر علی ملكی مدیركل موسسات و مراكز مجمع تقریب مذاهب اسلامی و حجت الاسلام احمدعلی بهاری مشاور قائم مقام مجمع تقریب مذاهب اسلامی بر روی آنتن رادیو تهران رفت.
امیر دبیری مهر كارشناس مجری گفتاورد در ابتدای این گفت و گو فلسفه برگزاری این كنفرانسها را جویا شد و علی ملكی مدیركل موسسات و مراكز مجمع تقریب مذاهب اسلامی در پاسخ گفت: این سوال بسیار به جا و منطقی است. دوستانی كه در حوزه تقریب مذاهب فعالیت میكنند به ضرورت برگزاری این كنفرانس ها در راستای افزایش وحدت جهان اسلام واقف هستند. اما در سالهای گذشته برگزاری این كنفرانسها دارای اُفت و خیز بوده است.
ملكی در خاطره ای از برگزاری یكی از كنفرانس وحدت اسلامی در دهه 80 گفت: من به زبان تركی استانبولی و آذری تسلط دارم. شخصی از اروپا به ایران آمده بود و من هم موظف شدم همراه ایشان باشم. وقتی در حال برگشت از ایران بود گفت من به همراهم چراغ قوه آورده بودم چون گفته بودند در ایران حتی برق نیست. ایران جامعه ای متوحّش است و امنیت ندارد اما وقتی از نزدیك ایران و پیشرفتهای علمی و خونگرمی و مهمان نوازی مردمانش را دیدم، سفیر تقریب كشور خود خواهم بود تا به همه بگویم آنچه درباره ایران فكر میكنید درست نیست.
مدیركل موسسات و مراكز مجمع تقریب مذاهب اسلامی متذكر شد: ما میهمانان را با هموطنان خود به ویژه با خانوادههایی كه شیعه و سنی در كنار هم زندگی میكنند آشنا میكنیم تا بتوانند در جامه "سفیر تقریب" بسیار موثر عمل كنند. ضمن اینكه معمولا این كنفرانسها هرسال با موضوعی متفاوت برگزار میشود.
دكتر ملكی افزود: دكتر شهریاری دبیركل فعلی مجمع كه فردی دانشگاهی و فرهیخته هستند بر ایجاد اتحادیه كشورهای مسلمان تاكید دارند و میگویند در جنگ جهانی دوم بیش از 60 میلیون نفر در اروپا كشته شدند اما همین كشورها در سالهای بعد اتحادیه اروپا را تشكل دهند چرا این اتفاق برای كشورهای مسلمان روی نداده است؟ به نظر من این عقیده رئیس مجمع دور از دسترس نخواهد بود.
كنفرانس وحدت اسلامی، بهترین زمینه ارتباط چهره به چهره فرهیختگان جهان اسلام است
حجت الاسلا احمدعلی بهاری مشاور قائم مقام مجمع تقریب مذاهب اسلامی در ادامه این گفت و گو در پاسخ به پرسش دبیری مهر مبنی بر اینكه كنفرانسها چقدر در خنثی سازی فعالیتهایی كه در پی اختلافافكنی بین مسلمانان هستند چیست؟ گفت: پاسخ این سوال در فرمایشات رهبری وجود دارد. كه همانا ایجاد دیپلماسی وحدت اسلامی است. اربعین امسال آنچنان با وحدت و شور و شعف برگزار شد كه تكلیف دشمنان را مشخص كرد. كنفرانس وحدت در داخل كشور و در سطح بین المللی ایجاد شعف میكند. ارتباط چهره به چهره معجزه میكند. لذا این كنفرانس بهترین زمینه برای ارتباط چهره به چهره علما و فرهیختگان جهان اسلام است. هدف مسئولان از برگزاری كنفرانس وحدت، نشان دادن و اثبات وحدت بین شیعه و سنی در ایران است. جمهوری اسلامی هیچ تفاوتی بین شیعه و سنی قائل نیست.
جبهه مقاومت، محصول كنفرانسهایی مثل كنفرانس وحدت است
مشاور قائم مقام مجمع تقریب مذاهب اسلامی خاطرنشان كرد: با اینكه این خدمات در كشور به هموطنان سنی ارائه میشود باز هم مهمانانی كه از خارج كشور می آیند میپرسند آیا اهل سنت در اینجا میتوانند نماز جمعه ، جشن و آداب و برنامه های دینی برگزار كنند؟ با برگزاری كنفرانس وحدت اسلامی میتوان از دیگر كشورهای اسلامی اطلاعاتی كسب و در ازاء آن اطلاعاتی را در اختیار دیگران قرار داد. كنفرانس وحدت اسلامی فاصلهها را كم میكند. جبهه مقاومت، محصول كنفرانسهایی مثل كنفرانس وحدت است.
قرآن و سنت نبوی از غناء كامل برخوردار هستند
وی در ادامه اظهار داشت: یكی از نخست وزیران انگلیس گفته بود "مادامی كه قرآن بر مسلمانان حاكم است ما هیچ كاری نمیتوانیم كنیم" و بر اساس تاكیدات یكی از نخست وزیران رژیم صهیونیستی مبنی بر اینكه "همه تلاش ما این است كه در جهان اسلام، محمدی؛ متولد نشود. " در پاسخ به اینها باید گفت ما نیاز به محمد جدید نداریم بلكه قرآن و حضرت محمد(ص) همیشه هستند. اهداف برگزاری كنفرانس وحدت اسلامی مشخص است و باید آنچه داریم را حفظ كنیم چون قرآن و سنت نبوی از غناء كامل برخوردار هستند و علمای واقعی شیعه و سنی در این خصوص هیچ مشكلی با هم ندارند. به همین جهت كنفرانس وحدت اسلامی با استقبال علاقمندانی از خارج كشور روبرو است و برخی گلایه دارند چرا به این كنفرانس دعوت نمیشوند.
حجت الاسلام بهاری گفت: در این كنفرانس علاوه بر روحانیون، فرهیختگان صاحب نظر حوزه وحدت اسلامی و تقریب هم به این كنفرانس دعوت میشوند.
تقریب مذاهب، حوزه فراگیری است كه میتواند تمامی جوامع اسلامی را در بر گیرد
در ادامه برنامه گفتاورد 18 مهرماه، دكتر ملكی در پاسخ به اینكه فرآیند دعوت از مهمانان به چه صورت است؟ گفت: مهمانهای كنفرانس وحدت عمدتا از علما و روحانیون هستند اما جریان تقریب مذاهب ،یك جریان بین علما و روحانیون نیست بلكه حوزه فراگیری است كه میتواند تمامی جوامع اسلامی را در بر گیرد.
یكی از اهداف برگزاری كنفرانس وحدت اسلامی، چرخش نخبگان است
مدیركل موسسات و مراكز مجمع تقریب مذاهب اسلامی افزود: هدف ما از برگزاری كنفرانس وحدت اسلامی، چرخش نخبگان است. مهمانان ما تكراری نیستند. امسال سایتی معرفی شد تا افرادی كه مایل به شركت در این كنفرانس هستند، پس از ثبت نام، رزومه و مقالات علمی خود را در سایت بارگزاری كنند تا در صورت تایید به عنوان مهمان به كنفرانس وحدت اسلامی دعوت شوند.دبیرخانه تقریب مقالات علمی را بررسی كرده و افراد شاخص را انتخاب میكند.
مهمانان كنفرانس وحدت اسلامی از گروههای مختلف انتخاب میشوند
وی با بیان اینكه مهمانان این كنفرانس به گروه های مختلف تقسیم میشوند اظهار داشت: مهمانان ما برخی از ردهای بالای سیاسی هستند. گروهی از علمای برجسته جهان اسلام هستند و گروه دیگر افرادی هستند كه توسط ما شناسایی می شوند.
رشته "دیپلماسی تقریب مذاهب" در كنكور دكتری سال آینده ثبت میشود
ملكی با بیان اینكه سرفصلهای رشته "دیپلماسی تقریب مذاهب" تعریف شده، خاطر نشان كرد: ان شاء الله در دفترچه های كنكور دكتری سال آینده رشته "دیپلماسی تقریب مذاهب" خواهد آمد. ما باید هنرمندانی داشته باشیم كه تفرقه كشورهای اسلامی را آسیب شناسی كنند. با اسلحه كفار مسلمانان یكدیگر را میكُشند. برگزاری جشنواره هایی در حوزه تقریب كمك شایانی در این راستا خواهد داشت و همچنین ساخت فیلم و سریال در حوزه تقریب هم در وحدت اسلامی بسیار موثر خواهد بود.
تقریب مذاهب فقط مربوط به روحانیون و علمای اسلامی نیست
دكتر ملكی از راه اندازی دفاتر تقریب مذاهب در دانشگاه های دولتی، پیام نور و آزاد اسلامی خبر داد و گفت: تقریب مذاهب فقط مربوط به روحانیون و علمای اسلامی نیست.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.