گفتاورد پنجشنبه و جمعه از ساعت 14:00 به مدت 45 دقیقه

حسین نادری منش:راستگویی، تعهد و امانتداری سه اصل لازم برای نامزدها است

معاون اسبق وزارت علوم گفت: انتخابات یك تمرین حقوق شهروندی است و در این تمرین راستگویی یكی از مهمترین اصول برای انتخاب نامزدهاست.

1400/03/28
|
14:03
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، حسین نادری منش استاد دانشگاه تربیت مدرس و معاون اسبق وزارت علوم با حضور در برنامه گفتاورد رادیو تهران درباره اخلاق مداری در رقابت های انتخاباتی گفت: انتخابات یك تمرین حقوق شهروندی است و در این تمرین راستگویی یكی از مهمترین اصول برای انتخاب نامزدهاست.

نادری منش راستگویی را اصل اول اخلاق مداری معرفی كرد و گفت: در قدم اول نامزدها حق دروغگویی ندارد همانطور كه در قوانین شرعی از دروغگو به عنوان دشمن خداست نام برده می شود و بالاترین منكر است. و البته این اصل نه تنها شامل نامزد می شود بلكه تیم او هم حق دروغ گویی ندارد.

او با بیان اینكه با دروغگویی اولین آسیب كه سلب اعتماد به جامعه وارد می شود گفت: زمانی كه حكومتی دینی است آنچه به عنوان ساختار شكل می گیرد باید در چارچوب قرآن و سنت باشد. در فرهنگ ما دروغگویی قابل گذشت نیست. بنابراین پذیرفته هم نیست. خط قرمز نظام ما باید صداقت باشد و در صورت روشن شدن دروغ باید از مسئول مربوط خلع ید شود همانطور كه در غرب هم از رییس جمهور برای دروغ نمی گذرند. این در حالی است كه در ایران رویكرد نامزدها بر اساس راهنمایی های برحی مشاورها دروغ هایی را القاء می كند.

او تعهد و امانتداری را دو اصل ضروری بعدی برای نامزدها معرفی كرد و گفت: در سراسر جهان لیست برنامه های نامزدها باید به گونه ای باشد كه بتوانند به وعده هاشان عمل كنند همانطور كه مهمترین ایراد به ترامپ در زمان انتخاباتش شارلاتان بودن او بود.

او صندلی خدمت را نوعی امانت توصیف كرد و افزود: حق نداریم در شأن اجتماعی و دینی این صندلی را از آن خود بدانیم و باید آن را برگرداند.

او در ادامه با بیان اینكه فردی كه به اصول اخلاقی پایبند است نمی تواند تعهدی كند كه مطمئن نیست 100 درصد به آن عمل كند، گفت: متاسفانه برخی از نامزدها وعده هایی می دهند كه امكان محقق شدن آن نیست. اینكه فردی سعی كند و اینكه وعده 100 روز دیگر بدهد این دو با هم فرق دارد. با این شرط خیلی ها به میدان نمی آیند و مردم هم به بسیاری رأی نمی دهند. شفافیت در وعده ها چیزی است كه باید ایجاد شود .

او تصریح كرد: كلی گویی نیز ویژگی دیگری است كه برخی نامزدها در رفتارشان دیده می شود. افرادی كه كلی‌گویی می كنند فرد متعهدی مطابق با تعاریف ارائه شده نیست و یا دستكم حرفی برای گفتن ندارد.

این استاد دانشگاه افزود: اخلاق برای ارزیابی مردم از نامزدها معیار مناسبی است با توجه به اینكه در دو هفته امكان شناخت دقیق و بررسی برنامه ها وجود ندارد ولی پایبندی افراد به اخلاق در طول زندگی شان می تواند معیار مناسبی برای تعهد و راستگویی و امانتداری آنها باشد.

او بعد دیگر رعایت اخلاق مداری در انتخابات را ستارالعیوب بودن رقباء دانست و افزود: به عنوان نامزد نباید یك نقطه منفی در رقیب پیدا كنیم و آن را علم كنیم. لجن پراكنی درست نیست و نباید خطای دیگران را بزرگنمایی كنیم چرا كه هر فردی در عمر خود می تواند خطا كند و نباید فضای انتخاباتی را طوری طراحی كنیم كه فردی جرات وارد شدن به كارزار را نداشته باشند.

او تصریح كرد: افرادی كه اینگونه رفتار می كنند صلاحیت ندارند چراكه عمل غیر اخلاقی انجام می دهند. از جهت علم اخلاق مناسب نیست در عین حالی كه فریب عمومی است و به جای بررسی مسائل اصلی مردم به مسائل حاشیه ای مشغول می شوند.

او همچنین خاطرنشان كرد: برای نامزدها باید پروتكل‌های اخلاق داده شود چرا كه در برخی اوقات انتخابات به بزرگترین چالش‌ها تبدیل می‌شود و علت آن هم نبود این پروتكل های اخلاقی است.

دسترسی سریع
گفتاورد