گفتاورد پنجشنبه و جمعه از ساعت 14:00 به مدت 45 دقیقه

رییس انجمن مددكاری ایران: خدمات عمومی الزاما توسط دولت باید انجام شود


حسن موسوی چلك، رییس انجمن مددكاری ایران با تاكید بر اینكه خدمات عمومی الزاما توسط دولت باید انجام شود گفت: باید در ساختار مدیریت اجتماعی كشور، بازنگری صورت گیرد.

1400/04/26
|
10:35
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، حسن موسوی چلك رییس انجمن مددكاری ایران با حضور در برنامه گفتاورد رادیو تهران گفت: در حال حاضر حدود 15 میلیون نفر از افراد جامعه نیازمند كمك و مساعدت نهادهای حمایتی برای زندگی هستند ولی آن چیزی كه اتفاق می افتد با این رقم تفاوت معناداری دارد.
موسوی با اشاره به اینكه در حال حاضر 7 میلیون نفر در كشور تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند،گفت: بدین ترتیب 8 میلیون نفر از نیازمندان تحت پوشش هیچ نهادی نیستند.

او با انتقاد از نبود نظام شناسایی دقیقی از گروه های هدف مشمول در كشور گفت: افراد دارای معلولیت، زنان سرپرست خانوار، سالمندان نیازمند و بیماران روانی نیازمند، گروه های مشمول هستند ولی به علت اینكه تا كنون سیستم رصد مناسبی نداریم بنابراین هیچ وقت به عدد مشخصی در تعداد نمی رسیم.
او نوع حمایت را به دو گونه مستمر و غیر مستمر تقسیم كرد و گفت: در ایران برخلاف وجود نهادهای مكثر دو سازمان بزرگ بهزیستی و كمیته امداد، وظیفه اصلی حمایت اجتماعی از افراد را بر عهده دارند كه البته این حمایت تنها محدود به فرد نیست بلكه خانواده نیز باید محور مداخله قرار بگیرد.
او بر لزوم حمایت از همه افرادی كه در دو دهك پایینی جامعه هستند تاكید و خاطرنشان كرد: در عین حال افرادی كه در سه دهك پایین قرار می‌گیرند شاید نیاز به مستمری های ثابت نداشته باشند ولی می توانند از برخی امكانات این نهادها استفاده كنند .

او با اشاره به راه اندازی بانك رفاه ایرانیان با هدف ساماندهی اطلاعات و رصد نیازمندان جامعه گفت: با این وجود هنوز در بخش رصد نمی توانیم عدد بدهیم بنابراین نتوانستیم كارامدی لازم را داشته باشد.
موسوی دومین مساله درحوزه ساماندهی اطلاعات نیازمندان كشور را ضرورت بازنگری در مدیریت اجتماعی كشور دانست و تصریح كرد: پراكندگی سازمان ها سیاست‌گذاری یكسان و استفاده بهینه از منابع انسانی و مادی را دچار مشكل كرده است.
او افزود: هر نهادی كه نام حمایت اجتماعی داشته باشد باید 5 ویژگی فراگیری ، جامعیت ، كفایت ، پایداری و در نهایت اثربخشی را داشته باشد ولی هیچ كدام از برنامه های ما در زمینه حمایت اجتماعی این ویژگی ها را ندارند.

او افزود: برای ساماندهی این وضعیت باید اصل 21 قانون اساسی مبنا قرار بگیرد و یك ساختار كوچك اما منسجم شكل بگیرد. ما در ایران پول كم نداریم علاوه بر آن مشاركت شهروندان و مشاركت بنگاه ها را هم داریم ولی مساله اصلی ما ساختار مدیریتی نا هماهنگ است.

موسوی با بیان اینكه وزارت رفاه هیچگاه وزارتخانه ای مقتدر و فرا بخشی نبوده است، گفت: برای بازنگری در ساختار باید شجاعت داشته باشیم و ریسك آن را بپذیریم ضمن اینكه مبنای این بازنگری ها باید شهروندان باشند.
او تصریح كرد: مدیریت حوزه حمایت های اجتماعی حاكمیتی است ماده 8 قانون خدمات كشوری است ولی این به معنای نادیده گرفتن ظرفیت های كشور نیست خدمات عمومی الزاما توسط دولت باید انجام شود ولی مابقی می تواند به بخش خصوصی واگذار شود.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.





دسترسی سریع
گفتاورد