گفتاورد پنجشنبه و جمعه از ساعت 14:00 به مدت 45 دقیقه

مانور ارتش در مرز آذربایجان، نقش بازدارندگی داشت/ وحشت تركیه و آذربایجان از قدرت سپاه


وحشتی كه آذربایجان و تركیه از سپاه دارند بسیار بیشتر از ارتش است علت آن هم قدرت فرامرزی سپاه است؛ نیروی قدس سپاه پاسداران به حدی قدرتمند است كه می تواند لرزه به اندام مخالفان ایران بیندازد.

1400/07/25
|
13:24
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، موسی داداش زاده پژوهشگر و كارشناس ارشد مسائل قفقاز با حضور در برنامه گفتاورد رادیو تهران همزمان با تحولات در مرزهای شمالی ایران با اشاره مختصری به تاریخچه درگیری ایران و آذربایجان و همچنین جنگ قره‌باغ گفت: ایران با ارمنستان، اذربایجان و نخجوان در شمال شرقی مرز مشترك دارد. در واقع نخجوان به آذربایجان وابسته است و آذربایجان كشوری دوپاره است كه ارمنستان بین این دو بخش قرار گرفته است.

او نخجوان را دارای شرایط منحصر به فرد در جهان دانست و گفت: آذربایجان در حال حاضر سعی دارد نخجوان را به خود نزدیك كند. الهام علی اف نیز پس از پیروزی در جنگ قره باغ دچار خودبزرگ بینی و تفرعن شده و به دنبال تغییر ژئو پلیتیك منطقه به نفع خودش است.

او با اشاره به شكل گیری سازمان كشورهای ترك زبان از سوی تركیه گفت: این كشور به فكر احیای امپراتوری عثمانی است. به طور كلی 5 كشور تركیه ،ازبكستان، قزاقستان، قرقیزستان و آذربایجان در این سازمان عضو هستند و نام اتحادیه كشورهای ترك زبان را برای خود انتخاب كردند.
به گفته او یكی از نقشه های شوم تركیه برای پیوستن این سه كشور(ارمنستان، آذربایجان و تركیه) حمله به سیونیك ارمنستان و پیوند آن به این كشورها است.

او عامل دوم تحریك كننده برای تعییر جغرافیایی مرزهای شمالی ایران را رژیم صهیونیستی دانست و افزود: آمریكا و اسراییل از طرق مختلف و به طور ناملموس در آذربایجان نفوذ دارند. تصاحب زمین های كشاورزی توسط رژیم صهیونیستی و تولید انگور برای مشروب های الكی از این نمونه هاست.

به گفته این كارشناس سیاسی لبنان عامل بازدارنده رژیم صهیونیستی برای حمله و تهدید به ایران است . در واقع حمایت ایران از لبنان در راستای كمك به صلح جهانی است.

او درباره نقش رژیم صهیونیستی در تحركات شمال كشور گفت: این رژیم با آذربایجان و تركیه ارتباط داشته و سعی دارد كمربندی در شمال ایران تشكیل دهد و در نهایت ارتباط ایران با كشورهای همسایه شمالی را قطع كند.
او افزود: در صورت شكل گیری این كمربند در نوار شمال كشور مسیر ایران به ارمنستان، روسیه و گرجستان بسته می شود و ضررهای اقتصادی زیادی برای ایران دارد. بنابراین اگرطرح مشترك اسرائیل، تركیه و آذربایجان محقق شود ترانزیت كالا از جنوب شرق ایران( مكران) به سمت روسیه و اروپا متوقف می شود.

او دومین مساله ای كه تشكیل نوار در كشورهای شمالی را مساله امنیتی دانست و افزود: در ادامه این مساله امكان فعال شدن دشمن ایران( رژیم صهیونیستی) در این منطقه است. در این‌صورت این رژیم جای پای خود را محكم می كند و این به ضرر ایران است.

او افزود: همچنین در حوزه مسائل امنیتی حضور دوباره داعش در منطقه است به طوری كه در جنگ قره باغ نشانه هایی مبنی بر حضور عناصر جبهه النصره (داعش) در این منطقه وجود داشت.

او با اشاره به رزمایش ایران در مرزهای شمالی در روزهای اخیر گفت: این رزمایش‌ها نقش بازدارندگی دارند. به گفته او زمانی كه طالبان به افغانستان حمله كرد نیز ایران چنین رزمایشی را در خراسان رضوی برگزار كرد. مانور آذربایجان نیز همین گونه است و می تواند اهداف شوم آذربایجان و تركیه را در نطفه خفه كند.

او این مانور را مربوط به ارتش دانست و افزود: ارتش تنها یكی از قوای نیرومند ایران است و هنوز سپاه وارد عمل نشده است. وحشتی كه آذربایجان و تركیه از سپاه دارند بسیار بیشتر از ارتش است علت آن هم قدرت فرامرزی سپاه است؛ نیروی قدس سپاه پاسداران به حدی قدرتمند است كه می تواند لرزه به اندام مخالفان ایران بیندازد.

او درباره موضع روسیه و پوتین در قبال مسائل مرزی در شمال ایران گفت: در حال حاضر ارمنستان مشغول جنگ داخلی است پس از شكست در جنگ قره باغ وضعیت مشخص و دولت محكمی ندارند. آذربایجان نیز از ضعف نظامی و دیپلماسی ارمنستان سوء استفاده می كند.

این كارشناس قفقاز با بیان اینكه روسیه با شكل گیری همگرایی در جنوب كشورش مخالف است، گفت: مسلمانان چچن كه در قفقاز ساكن هستند به لحاظ تروریستی در مقطعی مشكل ایجاد كرده بودند یكی از فرماندهان داعش نیز چچنی بود كه اگر قرار باشد عناصر جبهه النصر با چچن و تركیه و آذربایجان متحد شوند تهدید برای روسیه است.

او افزود: 70 درصد جمعیت آذربایجان شیعه است ولی در سال های اخیر سلفی ها به شدت در حال شكل‌گیری در این منطقه هستند. سلفی ها در باكو چندین مسجد دارند سلفی ها در آذربایجان همسو با النصره( داعش )و چچن هستند و این زنگ خطری برای روسیه است.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.







دسترسی سریع
گفتاورد