گفتاورد پنجشنبه و جمعه از ساعت 14:00 به مدت 45 دقیقه

طلب ده ها میلیون تومانی بازنشستگان از دولت/ در حق فرهنگیان تبعیض شده و آنها حق اعتراض دارند

برنامه گفتاورد با حضور عضو هیات مدیره كانون صنفی معلمان بازنشسته و دبیر كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی بحران های مالی حوزه بازنشستگان را بررسی كرد.

1400/09/20
|
13:16
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، سیدولی میرزا سیدی، عضو هیات مدیره كانون صنفی معلمان بازنشسته كشور درباره پشتوانه قانونی حقوق بازنشستگان در كشور گفت: پیش از این نظام هماهنگ پرداخت حقوق در كشور مبنای پرداخت به بازنشستگان بود كه قانونگذار به دلیل نبود رضایت در جامعه قانون جدیدی را با عنوان قانون مدیریت خدمات كشوری در سال 86 به تصویب رساند. دراین مرحله نیز به نص صریح قوانین اجرا نشد و در نتیجه مشكلات مضاعف‌تری برای بازنشستگان ایجاد شد.
میرزاسیدی افزود: مهمترین ماده این قانون ماده 64 است كه بر مبنای آن سالانه افزایش حقوق بازنشستگان باید به میزان شاغلان باشد.

محمدرضا احمدی، نماینده خمام و دبیر كمیسیون آموزش و تحقیقات در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینكه یكی از شئون مجلس، نظارت بر اجرای قانون است، گفت: بر اساس ماده سی برنامه ششم توسعه بازنشستگان باید 90 درصد متناظر شاغلان حقوق و مزایا دریافت كنند. البته كه اجرای این قانون دغدغه منابع را می طلبد با این حال باید اعمال شود.

او در پاسخ به این پرسش كه با توجه به مشكلات صندوق های بازنشستگی آیا امكان اجرای این قانون وجود دارد؟ گفت: برای لایحه جدید جلسات مشترك فراوانی برگزار شد و تصمیم به تلفیق صندوق های بازنشستگی و راهكار مناسب حال بازنشستگان ارائه شد. این در حالی است كه بازنشستگان اصناف مختلف روزگارخوبی ندارند تا جایی كه برخی از آنها توانایی پرداخت هزینه ویزیت پزشك را هم ندارند.

سیدی در پاسخ به این پرسش كه چقدر به لایحه جدید و اجرای آن خوشبین هستید؟ گفت: بارها جلسات مشترك با وزارت تعاون، كار مدیران عامل سابق صندوق های بازنشستگی، رییس سازمان برنامه و بودجه ونمایندگان مجلس داشتیم و نتیجه همه آنها وعده و وعید بوده است. مسئولان در این جلسات حق را به ما می‌دهند ولی آخر حرف آنها این است كه بضاعت نداریم .

او تصریح كرد: عبارت «تا 90 درصد» در قانون مدیریت خدمات كشوری اشكال دارد؛ كف این میزان باید مشخص شود. كف این میزان نیز باید در حدی باشد كه بتواند دستكم زندگی متعادلی را برای بازنشستگان فراهم كند.

احمدی درباره این موضوع تصریح كرد: در ماده واحد لایحه جدید باید 90 درصد خالص حقوق شامل مستمری بگیران و بازنشستگان شود. در این لایحه به میزان 90 درصد به طور دقیق اشاره شده است.
به گفته او افزایش حقوق بازنشستگان در سال 1399 اتفاق افتاد ولی به علت تورم زیاد دیده نشده است.

او گفت: البته ما ادعا نداریم كه این میزان افزایش حقوق كفاف زندگی بازنشستگان را می دهد ولی ما در مجلس برای تحقق این امر تلاش می كنیم.

سیدی با بیان اینكه 13 سال قوانین افزایش حقوق بازنشستگان متناسب با شاغلان اجرا نشده بود، گفت: البته این افزایش در سال 1399 نیز افزایش حقوق نبود و تنها افزایش سالیانه ای بود كه باید طی این 13 سال صورت می‌گرفت . بر اساس قانون، این افزایش سالانه بر اساس نرخ تورم اعلامی از سوی بانك مركزی است. بنابراین بازنشستگان ده ها میلیون تومان از دولت طلبكار هستند.

این در حالی است كه احمدی راه حل این مساله را بازگشت ثبات اقتصادی به كشور است چرا كه هر چقدر به حقوق بازنشستگان و كاركنان افزایش یابد باز در آینده مشكل وجود خواهد داشت.

امیر دبیری مهر كارشناس مجری این برنامه با اشاره به سیاست های انقباضی دولت ابراهیم رییسی گفت: بر این اساس در افزایش سالیانه حقوق كاركنان نیز مخالفت هایی وجود خواهد داشت. معاون وزیر در همین زمینه از اتخاذ روش‌های جایگزین برای روش های نقدی خبرداده كه با این اتفاق ها در مجلس قابل جمع كردن نیست. بنابراین این دعوا نیازمند دخالت مرجعی خردمند خواهد بود. توضیح شما به عنوان یك نماینده در مجلس چیست؟
احمدی در پاسخ به این پرسش گفت: ما ناگزیر به پاسخگویی به این دغدغه ها هستیم. باید اقتصاد قوی داتشه باشیم ، موانع تولید را رفع كنیم و از واردات بی رویه جلوگیری كنیم. نظارت بر بازار و پشتیبانی از تولید و جلوگیری از قاچاق از دیگر اقدامات در این زمینه است.

میرزاسیدی در پاسخ به این پرسش كه چرا با وجود تمامی این اقدامات اتفاقی برای حقوق بازنشستگان نمی افتد، گفت: هیچ قشری به اندازه فرهنگیان در چهل سال گذشته فداكاری نداشته است؛ هم در دوران جنگ و هم سازندگی این قشر بیشترین مراعات و همدلی با دولت را داشتند ولی به حق و حقوق خود نرسیدند. در حالی كه در دیگر نهادهای دولتی شاهد حقوق های نجومی هستیم. اگر این عدم افزایش برای همه كشور رویه بود فرهنگیان هم تحمل می كردند ولی این تبعیض است و حق اعتراض برای ما وجود دارد.

درادامه این گفتگو دبیری مهر، مجری كارشناس این برنامه با اشاره به نقش پراهمیت كانون‌های صنفی برای استیفای حقوق اصناف در كشورهای پیشرفته گفت: این كانون ها زمانی كه دولت ها راهكارهای لازم را نمی‌دانند از طریق متخصصین به آنها راه حل می دهند و در واقع رابط شهروندان و حاكمیت و دولت هستند. آیا كانون صنفی بازنشستگان فرهنگی تا كنون راهكاری برای حل مشكلات صنف خود به مسئولان داده است؟

میرزا سیدی در پاسخ به این پرسش گفت: در این موارد ما تنها همدردی دولتها را داشته ایم. به طور مثال پیشنهادی برای بهره مدی از همكاری بازنشستگان و فرزندانشان در هُلدینگهای زیرمجموعه صندوق بازنشستگی كشوری داده ایم ولی حتی مذاكره ای هم دراین حوزه صورت نگرفته است.

به گفته دبیری مهر لازم است در ساختار كشور ساز و كاری برای بررسی پیشنهادها و راهكارهای كانون های صنفی دیده شود.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.










دسترسی سریع
گفتاورد